Selektorju Alešu Pipanu gre za zdaj vse po maslu. Foto: EPA
Selektorju Alešu Pipanu gre za zdaj vse po maslu. Foto: EPA
Bogdan Tanjević
Bogdan Tanjević je po lanski zmagi v osmini finala SP-ja dejal, da so premagali boljše moštvo. Foto: EPA

Aleš Pipan: "Za nami je težka in pomembna zmaga. Smo v četrtfinalu in na to smo lahko ponosni. V prvem polčasu smo oboji naredili ogromno napak, v nadaljevanju pa smo izboljšali igro v obrambi, zaustavili turške strelce za tri točke in popravili skok. Naslednji dve tekmi lahko igramo brez pritiska, kar pa ne pomeni, da ne bomo šli na zmago. Želimo si čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem in že proti Nemčiji bomo poskušali doseči nov uspeh."

Matjaž Smodiš: "Znova smo pokazali odliko te reprezentance. Stopili smo skupaj, ko je bilo to najpomembneje. V drugem polčasu smo odigrali odlično obrambo. Turčija sicer ni slaba reprezentanca, svojo moč je pokazala na koncu prvega polčasa, ko se je silovito vrnila v igro."

Bogdan Tanjevič, selektor Turčije: "Tekmo je dobila boljša ekipa, in mislim, da lažje, kot je pričakovala. Slokarjevi trojki sta ekipi vrnili samozavest in vlili pogum soigralcem. Slovenija je v drugem polčasu precej izboljšala svojo obrambo, dobila skok in bolj ko se je tekma bližala koncu, manj možnosti smo imeli za uspeh. Do odločilnih trojk Slokarja, za katerega smo vedeli, da lahko zadene, pa je bila tekma povsem odprta."

Hidayet Turkoglu: "Tole je hud poraz. Igrali so bolje, zato so zasluženo zmagali. Moramo le gledati naprej, dati ta poraz na stran in čim večkrat zmagati. Bila je dobra, izenačena tekma, ampak Slokar je prišel s klopi, zadel nekaj velikih trojk, kar je spremenilo potek srečanja."