Rašo Nesterovič ni pozabil Beograda, zdaj pa je dočakal sladko maščevanje. Foto: RTV SLO
Rašo Nesterovič ni pozabil Beograda, zdaj pa je dočakal sladko maščevanje. Foto: RTV SLO
Aleš Pipan
Aleš Pipan bo še posebej opazoval Grke in Hrvate. Foto: EPA

Rašo Nesterovič: "Dirka Nowitzkega smo ustavili. Cela ekipa se je osredotočila nanj. Tudi drugi igralci se niso razigrali, nismo pozabili bolečega poraza v Beogradu. Zdaj gremo naprej. Litvo sem si že ogledal. Poleg Španije so glavni favorit prvenstva. Znova bomo igrali na zmago. Veliko ljudi nas je odpisalo že pred prvenstvom. Dokazali smo, česa smo sposobni. Vendar to ne pomeni veliko, če ne bomo zmagali tudi v četrtifnalu."

Aleš Pipan: "Vsi se spominjamo, kaj je bilo v Beogradu. Nismo šli v tekmo z mislijo na maščevanje. Hotel sem, da igrajo na polno od prve minute. Takoj se je videlo, da smo bili zelo agresivni. Tudi Dirka Nowitzkega smo izredno dobro zaustavili, vseskozi smo povečevali razliko, priložnost pa so ob koncu dobili tudi mlajši. Rašo je kraljeval pod obročem, Smodiš je zaustavil Nowitzkega, Jagoda neugodnega Okulajo, Dragič pa je odlično povezoval igro. Zelo sem zadovoljen. Obrambo smo zastavili že prve dneve priprav. Z napadom ne bi mogli veliko storiti, s posrečeno kombinacijo pa lahko. Že takoj se bomo začeli pripravljati na Litvo. Imajo sijajno obrambo. Najmanj drugi smo že, lahko smo sproščeni. Jutri bomo vedeli, kdo bo naš možni nasprotnik - ali Hrvati ali Grki. Prepričan sem, da se ne bomo zaustavili v četrtfinalu. Proti Litvi ne bo kalkulacij."

Dirk Bauermann, selektor Nemčije: "Nimam veliko povedati. Ni bilo razloga za takšno igro in ni opravičila. Osramotili smo se. Od prvega do zadnjega. Prva četrtina je bila najslabša nemške reprezentance, odkar sem trener. Zelo sem razočaran in enostavno nimam odgovora, zakaj sem nam je to zgodilo. Odpovedali smo tako v obrambi kot napadu, in ko po prvih desetih minutah zaostaneš za 21 točk, ti veliko ne preostane. Zdaj moramo pokazati, da smo velika reprezentanca in se v sredo vrniti v igro za četrtfinale. Prepričan sem, da bomo pokazali drug obraz."

Patrick Femerling: "Čestitke Sloveniji. Odigrala je izjemno tekmo. Bila je boljša tako v obrambi kot napadu. Nismo naredili tistega, kar smo se dogovorili, za kar nas je Slovenija hudo kaznovala. Izgubili smo za 30 točk."