Peter Vilfan je navdušen nad igro Pipanovih varovancev. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan je navdušen nad igro Pipanovih varovancev. Foto: RTV SLO

Še posebej razveseljivo je to, da naši košarkarji kljub petim zaporednim zmagam še vedno niso prišli do limita. V svoji igri imajo še vedno rezerve. O tem so sicer nekateri dvomili, toda Jaka Lakovič na začetku tekme s sijajnim vhodom, s katerim je Nemce načel, Uroš Slokar, ki je nadaljeval z odlično igre s tekme proti Turkom, in spet Rašo Nesterovič in Matjaž Smodiš so to nedvomno potrdili.

Nesterovič je svojo igro dvignil še na višjo raven, Smodiš pa je v neposrednim dvoboju z Dirkom Nowitzkim dobil odgovor na svoje vprašanje, kje v tem trenutku je. Ne zaostaja veliko za enim izmed najboljših igralcev v Ligi NBA. Čestitke gredo tudi tokrat vsem drugim in selektorju Alešu Pipanu.

Zdaj nas čaka tekma z Litvo, kjer imamo dve možnosti. Igrati na polno z vsemi najboljšimi ali pa morda nekoliko kalkulirati in najboljše odpočiti za četrtfinalni dvoboj.

Ne glede na to, ali bomo prvi ali drugi, namreč kaže, da bo naš nasprotnik Rusija, Hrvaška ali Grčija. Pomembno je, da to nista Španija in Litva. Vse drugo je v rokah naših fantov.

Peter Vilfan