Peter Vilfan meni, da slovenski košarkarji proti Grkom niso brez možnosti. Foto: EPA
Peter Vilfan meni, da slovenski košarkarji proti Grkom niso brez možnosti. Foto: EPA

Litva je v tem trenutku predvsem napadalno premočna ekipa za Slovenijo. In verjetno ne samo za Slovenijo na tem evropskem prvenstvu! Za nas je pomembno predvsem, da zaradi poraza ne bomo izgubili kemije, ki smo jo imeli znotraj ekipe, samozavesti, ki nam je rasla iz tekme v tekmo, in medsebojnega zaupanja.

Vse to bomo še kako potrebovali proti Grkom v četrtfinalu, kjer še vedno mislim, da nismo brez možnosti. Grki vsaj za zdaj niso niti približno napadalno tako močni kot Litva. Njihovi rezultati se gibljejo med 50 in 60 točkami, in to je tisto, kar nam odgovarja.

Sodniški kriterij nam danes zagotovo ni bil naklonjen, na žalost pa lahko pričakujemo, da bo podoben tudi na naslednjih tekmah. Zato je zdaj zelo pomembno, da se najprej regeneriramo fizično in potem tudi "sčistimo" glave ter gremo v četrtfinalno tekmo na enak način kot na prvih petih tekmah tega prvenstva.

V preostalih dvobojih je Litva absolutni favorit proti Hrvaški, vse preostalo bi bila senzacija. Enako velja za Špance proti Nemcem, edino na tekmi Rusija - Francija bi možnosti razdelil 50:50.

Peter Vilfan