Peter Vilfan meni, da je tokratna reprezentanca pravi kolektiv. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan meni, da je tokratna reprezentanca pravi kolektiv. Foto: RTV SLO

Toda naši so delovali zrelo. Aktivirali so rezerve, ki smo jih imeli na prvem srečanju. Pri tem mislim predvsem na Erazma Lorbka, ki je bil celo prvi strelec. Jaka Lakovič je bil kljub slabemu metu pravi vodja na igrišču. Zgrešeni meti ga niso spravili iz tira, enako pa velja tudi za soigralce. Igralci si med seboj zaupajo, kar je sijajna podlaga za nadaljevanje prvenstva.

Slovenci so napake popravljali še z večjo agresivnostjo v obrambi in z agresivnejšim skokom v napadu, s čimer so si priigrali vedno nove možnosti za met.

Kar se je zgodilo Smodišu, ni slabo ...
Dragič, ki je igral 30 minut, je potrdil talent. Prvo ime pa je bil kapetan Nesterovič, saj je z agresivnejšo igro v napadu aktiviral rezerve v tem delu igre in bil z 12 skoki celo najboljši skakalec tekme. Kar se je zgodilo s Smodišem, niti ni tako slabo, kajti tako bo spočit in motiviran za težek boj s francoskimi atleti.

Kolektiv najmočnejše orožje
Vsi drugi so bili spet v službi kolektiva, in kot kaže, bo to eno močnejših orožij slovenske reprezentance na EP-ju. Mislim, da lahko v sredo igramo sproščeno, kajti temeljni cilj - uvrstitev v drugi del - smo z dvema prenesenima točkama že presegli. Poleg tega je prišel čas, da po treh porazih tudi Francozom pokažemo zobe ...

Peter Vilfan