Peter Vilfan razlogov za poraz ne išče pri sodnikih. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan razlogov za poraz ne išče pri sodnikih. Foto: RTV SLO
Tragičen poraz - zadnjih 6 minut tekme

Po prejeti čestitki mi je rekel, da je za Slovenijo najpomembnejša tekma tega turnirja jutri proti Nemčiji, kajti z zmago si že zagotovimo sodelovanje na predolimpijskem turnirju. Grški selektor je še dodal misel, ki si jo velja zapomniti: "Velike ekipe ostajajo na velikih turnirjih tudi po takih porazih in ne izginejo z njih." Slovenija z jutrišnjo zmago lahko spet vrne vsaj del tistega, kar je danes izgubila.

Kar se tiče današnje tekme, bom uporabil besede iz tistega intervjuja pred prvenstvom, ki je mnoge tako zbodel. Pametni se pač učijo na napakah! Mi smo izgubili tekmo na podoben način kot proti Turčiji v Tokiu. Samo da je bilo vse sklupaj še hujše in slabše. Tudi iz mene govori le veliko razočaranje. Verjamem, da so razočarani številni ljubitelji košarke širom Slovenije. Vendar jutri je nov dan, naš osnovni cilj pa je še vedno dosegljiv.

Ves čas sem bil nervozen. Pri 16 točkah razllike smo bili še vedno mirni, v naslednjih minutah smo povsem izgubili glavo. Največje napake smo delali v zadnji minuti in 37 sekundah, ko smo imeli 9 točk prednosti. Tu ne mislim samo na napad, ampak na obrambo, kjer nasprotnika nismo prislili k osebnim napakam, sploh nismo igrali pod koš.

Sami smo krivi, sodniki niso nič krivi. Dobil sem telefonske klice, da bodo sodniki pristranski, a to se v resnici ni zgodilo.

Peter Vilfan

Tragičen poraz - zadnjih 6 minut tekme