Uroš Slokar ima od druge pripravljalne tekme z Nemčijo težave s hrbtom. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Slokar ima od druge pripravljalne tekme z Nemčijo težave s hrbtom. Foto: MMC RTV SLO
Samo Udrih
Samo Udrih je proti Britancem vpisal 8 točk. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Goran Jagodnik
Goran Jagodnik je proti Britancem znova dokazal, da zna gristi v obrambi. Foto: MMC RTV SLO

"Tekma bo zelo pomembna, saj vsi vemo, kaj Srbija pomeni v košarki. Njihovi prednosti sta mlada ekipa brez megazvezd in obramba. V napadu ne dosegajo veliko košev. To bo težka in groba tekma vse od začetka, potrebno jim bo vsiliti igro in si pomagati med sabo," je dejal Šempeterčan, ki je proti Britancem spet pokazal svoje sposobnosti in boj, v nasprotnikov koš pa dal 8 točk (za dve 4/6, za tri 0/1).


Jagodnik se je izvrstno stepel

Poleg Samota se je na tekmi z Britanci odlično boril tudi Goran Jagodnik, ki ga je Jure Zdovc postavil tudi na položaj krilnega centra in ga zelo pohvalil: "Jagodnik se je izvrstno stepel, tudi z Mensahom-Bonsujem, in dokazal, da nam prinaša pomoč na tej poziciji, a vseeno to ni rešitev za daljše obdobje. Videti moramo, kakšno je stanje z Urošem Slokarjem, ne vem še, ali nam bo lahko pomagal. Zadnje čase je bil pomemben faktor, tako da nas je njegova poškodba kar prizadela." Zdovc znova ne more računati na kapetana Matjaža Smodiša, ki naj bi bil pripravljen šele za drugi del prvenstva.

Pritisk bo padel v polfinalu
Je sproščenost pri slovenskem selektorju, ki je bil pred EP-jem vidno nervozen, po prvi zmagi kaj manjša? "Sproščenost ni nič manjša, pritisk je še vedno velik, jaz pa vztrajam pri svojih ciljih. Proti Srbom moramo zmagati, javnost od nas veliko pričakuje. Konec koncev imamo tu tudi polno dvorano slovenskih navijačev. Pritisk lahko pade le, če se uvrstimo v polfinale."

Ne pozabite napovedati današnjih izidov v Nostradamusu! Po prvem dnevu s 15 točkami na lestvici vodi uporabnik Urnamuj.

Verjeti vase in igrati svojo igro
Že včeraj smo pisali, kako pomembna je bila raznovrstnost Boštjana Nachbarja, ki dobro pozna novega nasprotnika. Z Nenadom Krstićem sta bila namreč moštvena kolega pri New Jerseyju: "Srečala sva se v hotelu, o sami tekmi pa se nisva pogovarjala. To bo dobro srečanje, oboji imamo dobre igralce in visoke cilje," je dejal Korošec in dodal: "Gre za mlado ekipo, ki igra zelo povezano in čvrsto. Tako kot proti Britancem bo treba v drugem polčasu verjeti vase in igrati svojo igro."

Iz Varšave,