Dušan Ivković po tekmi s Španijo ni kazal čustev, dejal pa je tudi, da v slačilnici po tekmi ni bilo pretiranega slavja. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Dušan Ivković po tekmi s Španijo ni kazal čustev, dejal pa je tudi, da v slačilnici po tekmi ni bilo pretiranega slavja. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Nenad Krstić
Srbski selektor je pohvalil dobro igro Nenada Krstića, ki se je izkazal kot pravi kapetan. Foto: MMC RTV SLO

"Fantje so na parketu pokazali veliko srce," je začel Dušan Ivković, ki je bil po zmagi nad Španijo, favoritom prvenstva, več kot hladen. "Ne potrebujemo nobene evforije, pripravljati se moramo od tekme do tekme. To je naša priložnost."


Obramba v 1. polčasu prejela le 23 točk
Mlada, neizkušena Srbija je Špancem dopustila 57 točk, kar je bilo ključno za prvi uvodni poraz Špancev na evropskih prvenstvih po 15 letih. "Kakor smo se pripravljali, tako smo tudi igrali. Že pred tekmo sem rekel, da če bomo imeli veliko želje in energije, potem bomo tudi zmagali. Našo igro je podpirala izredna obramba, ki je v prvem polčasu prejela le 23 točk. Morda smo le preveč hitro povedli, kar je pustilo posledice na naših mladih igralcih, a smo vseeno naredili, kar smo želeli."

Krstič kot pravi kapetan
67-letni trener je omenil dobro predstavo Nenada Krstića, ki je dosegel 17 točk, obenem pa dejal, da ne more posebej poudariti igre posameznikov: "Morda sta le Tepić in Krstić dobila večjo minutažo. Zadnji je bil ključen v težkih trenutkih, v katerih se je izkušeno obnašal kot pravi kapetan. Smo ekipa, ki je nihče ne bo zlahka premagal!"

Ne pozabite napovedati današnjih izidov v Nostradamusu! Po prvem dnevu s 15 točkami na lestvici vodi uporabnik Urnamuj.

Z Zdovcem prijatelja pred tekmo in po njej
Srbija se bo za drugo zmago bojevala proti Sloveniji, s katero se je pomerila le enkrat. Slovenija je leta 2001 s 66:71 izgubila proti njeni predhodnici ZR Jugoslaviji. "Slovenija ima izkušeno moštvo, odlično branilsko linijo in dobro postavljeno igro pod košem. Njihovi košarkarji imajo več izkušenj v Evroligi in na evropskih prvenstvih. Ne smemo podleči pritisku in slavju, moramo le verjeti vase," je še dejal trikratni evropski prvak, ki je velik Zdovčev prijatelj: "To, da sem bil njegov trener nima veze, saj je bilo pred 20 leti. Bil je in je še vedno moj dober prijatelj, bil sem tudi na njegovi poslovilni tekmi. Enako bo tudi po tekmi."

Iz Varšave