Saša Vujačič bo v Sevilli najbrž prvič oblekel zeleno-beli dres, medtem ko bo Beno Udrih v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral šele drugič. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Saša Vujačič bo v Sevilli najbrž prvič oblekel zeleno-beli dres, medtem ko bo Beno Udrih v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral šele drugič. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Boštjan Nachbar
Selektor Jure Zdovc je bil zadovoljen z igro Boštjana Nachbarja na drugi tekmi s Hrvaško v Pazinu, kjer je Nachbar dosegel 12 točk. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Košarkarji odleteli v Sevillo

"Moramo biti pazljivi in oba v sistem vključiti postopoma. Kako bo z Vujačičem, je odvisno od njega samega, mora se vklopiti tudi v samo vzdušje ekipe," je pred odhodom v s soncem obsijano in vročo Sevillo dejal Jure Zdovc, ki se zaveda, da bo tudi španski turnir, na katerem bo 22. rojstni dan praznoval Jaka Klobučar, priložnost za izboljšave: "Dvigniti moramo raven igre, predvsem v obrambi, v napadu pa pokazati več discipline."


Vsega ne bodo pokazali
Zeleno-beli se bodo v sredo pomerili z Litvo, v četrtek s Španijo, dan kasneje pa še z Veliko Britanijo. "Spopadli se bomo z dvema ekipama, s katerima smo v skupini na EP-ju, zato moramo biti pametni. Čeprav ne bomo veliko skrivali, pa vsega ne bomo pokazali, marsičesa tudi nimamo pripravljenega. Turnir je pomemben tudi, da začutimo individualne kakovosti igralcev, predvsem Britancev, ki jih ne poznamo," je povedal Zdovc.

Igralci izkoristili priložnost
Slovenski selektor je zadovoljen tudi z obema zmagama nad Hrvaško. Tekmi sta potekali v zelo tekmovalnem ozračju, zaradi česar se je nekaj igralcev obeh ekip počutilo kot na evropskem prvenstvu. "Veseli me, da so igralci, ki sem jim dal več priložnosti, to tudi izkoristili in da smo jo odnesli brez poškodb, saj so Hrvati igrali zelo trdo."

Španska košarka najboljša v Evropi
Kapetanski trak bo med odsotnostjo Matjaža Smodiša v Španiji nosil Jaka Lakovič, ki je vesel, da turnir poteka prav na Pirenejskem polotoku, kjer igra že tri leta: "Lepo je, da gremo v Španijo in se tam pomerimo z njihovo reprezentanco, ki je trenutno ena najboljših na svetu, njihova košarka in liga pa sta zagotovo najboljši v Evropi."

Lorbek že prej odpotoval v Barcelono
"Koliko je narejenega, ne bi mogel povedati, mislim pa, da že veliko. Fizično smo se dobro pripravili, taktično pa še nismo pravi, kar je pričakovano. Čaka nas tudi še veliko dela v obrambi," je še povedal košarkar Barcelone, ki bo že danes Erazma Lorbka lahko pozdravil kot klubskega soigralca. 25-letnik je namreč že v ponedeljek odletel na podpis pogodbe v katalonsko prestolnico.

Sevilla, pripravljalni turnir:

Sreda ob 18.15 (MMC-kanal):
LITVA - SLOVENIJA

Četrtek ob 20.30 (MMC-kanal):
ŠPANIJA - SLOVENIJA

Petek ob 18.15 (MMC-kanal):
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA

Košarkarji odleteli v Sevillo