Boštjan Nachbar bo na evropskem prvenstvu eden izmed stebrov slovenske reprezentance. Foto: EPA
Boštjan Nachbar bo na evropskem prvenstvu eden izmed stebrov slovenske reprezentance. Foto: EPA
Aleš Pipan in Sašo Filipovski
Aleš Pipan vodi MZT Skopje, po novem pa tudi makedonsko reprezentanco. Foto: Aleš Fevžer
Božidar Maljković
Slovenski selektor Božidar Maljković je neizčrpen vir zgodb iz svoje bogate kariere. Foto: Simon Maljevac
Kako je nastajala oddaja Košarko čutim?

Z oddajami Košarko čutim bomo odštevali do evropskega prvenstva v Sloveniji, ki se bo začelo 4. septembra. Oddaja bo na sporedu vsako zadnjo sredo v mesecu ob 20. uri na TV SLO 2.

V sredo smo izžrebali tudi prva nagrajenca v nagradni igri. To sta Jožica Lukančič iz Logatca in Alfred Kölner iz Kamnika. Novo nagradno vprašanje pa se glasi: Katerega leta je za novomeško Krko (letošnja sezona ne šteje) nazadnje igral Matjaž Smodiš?

Če ste jo zamudili, si lahko prvo oddajo Košarko čutim ogledate TUKAJ!

V Bambergu pri družini Nachbar
Za prvo oddajo smo obiskali trenutno enega najbolj "vročih" košarkarjev v Evropi Boštjana Nachbarja. V Bambergu, kjer igra za tamkajšnjega evroligaša Brose Baskets, nam je odprl vrata svojega začasnega domovanja. Sploh prvi intervju v svojem življenju pa je za našo televizijo dala tudi Boštjanova žena Anka. V njem je spregovorila tudi o tem, kakšno je življenje soproge poklicnega športnika.

Kako so se na prvenstvo pripravljali Poljaki
Obiskali smo Poljsko – gostiteljico evropskega prvenstva leta 2009, ki je Sloveniji doslej prinesla največji uspeh. Iskali smo odgovor na vprašanje, kako so se z organizacijo spoprijeli poljski organizatorji in kakšno je bilo prvenstvo nasploh. Walter Jeklin, ki že vrsto let zelo uspešno deluje na Poljskem, je povedal, da se Sloveniji ni treba ničesar bati.

Na obisku pri Alešu Pipanu
Medtem je iz makedonske reprezentance prišla vest, da je Aleš Pipan postal njihov novi selektor. Potem ko je Makedonija na zadnjem evropskem prvenstvu v Litvi poskrbela za prvovrstno presečenje, bo naš nekdanji selektor v svoji domovini poskušal Makedonijo obdržati v evropskem vrhu. Kako mu bo to uspelo, nam je povedal v Skopju, kjer je poskrbel za pravo evforijo.

Male sive celice
Da je oddaja Košarko čutim drugačna, so in še bodo poskrbeli ustvarjalci priljubljene otroške oddaje Male sive celice. V svoji Abecedi bodo gostili osem košarkarjev, nekdanjih in sedanjih reprezentantov, ki se bodo med seboj pomerili v priljubljenem kvizu. Komu bo uspelo dvignili pokal zmagovalca košarkarske Abecede?

Božo pripoveduje
Verjetno pa ni slovenskega ljubitelja košarke, ki si ne bi želel slišati kakšne prigode, ki se je v bogati športni karieri zgodila slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću. V rubriki Božo pripoveduje bo prekaljeni trener obudil spomine na številne uspehe. V 45 minutah se bo našel še čas za pogovor z gostoma – v prvi oddaji sta se voditeljici Sanji Modrić pridružila Matjaž Smodiš in Iztok Rems.

Kako je nastajala oddaja Košarko čutim?