James, Wade in Bosh so sprožili pravo evforijo na Floridi. Seveda je vprašanje, če se bo ta končala z naslovom prvaka. Aktualni šampioni LA Lakersi komaj čakajo na izziv. Foto: Reuters
James, Wade in Bosh so sprožili pravo evforijo na Floridi. Seveda je vprašanje, če se bo ta končala z naslovom prvaka. Aktualni šampioni LA Lakersi komaj čakajo na izziv. Foto: Reuters
Pat Riley
Boter "posla desetletja" je bil predsednik Miamija Pat Riley. Foto: Reuters

Razen Dwyana Wada, ki ostaja pri Vročici, sta Chris Bosh in LeBron James oblekla novi dres. Prvi bo nosil številko ena, James pa številko šest, kot je bilo že prej napovedano. Vsi so podpisali šestletne pogodbe, nihče pa ni priznal, koliko (manj) bodo z novimi pogodbami zaslužili. Vsak bi lahko "pobral" 16,6 milijona dolarjev, vendar so se, zato da Miami zares zgradi šampionsko moštvo, menda odpovedali precejšnjim zneskom.

Riley ima sestanek s Fisherjem
"Boter" projekta in predsednik Heatov Pat Riley, petkratni prvak kot trener, naj bi imel dogovorjen sestanek s šampionskim organizatorjem igre LA Lakersov, veteranom Derekom Fisherjem. Ta želi "preizkusiti trg" pred dokončno odločitvijo o nadaljevanju svoje kariere, Lakersi so v svoje vrste že pripeljali Steva Blaka. Miami je tudi blizu dogovora z Mikom Millerjem.

Bivšim klubom prepustili izbore na naboru
Vročica je v dogovoru s prejšnjima kluboma Bosha (Toronto) in Jamesa (Cleveland) prvemu odstopila dva izbora v prvem krogu nabora, drugemu pa po dva izbora v prvem in drugem krogu.

Pretirane samohvale ni manjkalo
Miami je svojo "sveto trojico" predstavil v šampionskem slogu - tri mesece pred začetkom sezone - z dimnimi zavesami, ognjemetom in bučno glasbo. "Trije kralji", kot jih je vedno znova klical napovedovalec, so se s hidravličnim dvigalom dvigali na oder. Pretirane samohvale ni manjkalo: "To je najbrž najboljša trojica, ki je kdajkoli skupaj igrala košarko," je dejal Wade pred kakšnimi 13.000 vzhičenimi navijači.

Svetu bomo dali vedeti, da je Vročica nazaj
James je bil v središču pozornosti: (po novem) osovražen v Clevelandu, čaščen v Miamiju: "Občutek je pravi. Biti v tem položaju, nositi uniformo Heatov, vse je lepo. Svetu bomo dali vedeti, da je Vročica nazaj."

Statistični podatki trojke iz lanske sezone

Igralec

Točke

Skoki

Podaje

LeBron James

29,7

7,3

8,6

Dwyane Wade

26,6

4,8

6,5

Chris Bosh

24,0

10,8

2,4

Dallas podaljšal s Haywoodom
Svoji ekipi sta medtem precej tiho danes okrepila Dallas in Charlotte. Mavericksi so pričakovano ponudili šestletno pogodbo centru Brendanu Haywoodu, ki bo dobil 55 milijonov dolarjev, Bobcatsi pa so za 40 milijonov dolarjev sklenili petletni dogovor s Tyrusom Thomasom.

Korver za Boozerjem v Chicago
Branilec Kyle Korver je šel po poti Carlosa Boozerja in se iz Utaha preselil v Chicago. Menda naj bi šlo za triletno pogodbo v vrednosti 15 milijonov dolarjev.