Smiljan Pavič je v napadu pobral nekaj pomembnih odbitih žog. Foto: RTV SLO
Smiljan Pavič je v napadu pobral nekaj pomembnih odbitih žog. Foto: RTV SLO
Miha Zupan
Miha Zupan je edini razpoloženi igralec v zelenem dresu. Foto: RTV SLO
Aljaž Janža
Aljaž Janža je 52 sekund pred koncem tekme zadel prosta meta za 61:56. Foto: RTV SLO
Gašper Okorn
Gašper Okorn se je tudi tokrat jezil nad sodniki, na koncu pa priznal, da je zmagal boljši. Foto: RTV SLO
Helios povedel z 2:1

Tekma je bila odigrana le dva dneva pod drami v Tivoliju, kjer je Olimpija slavila s 87:86. Zdesetkani Ljubljančani niso imeli veliko moči, saj je blestel le Miha Zupan (23 točk). Junak četrtkove tekme Ivica Jurkovič je dal le štiri točke, pred dvema dnevoma pa kar 29. Helios je igral na dolgo klop, s katero je tudi brez večjih težav povedel z 2:1 v zmagah.

Sanjski začetek Heliosa
Gostitelji so začeli silovito, saj so že po dveh minutah igre vodili s 7:0. Ljubljančani so se jim najbolj približali dve minuti pozneje, ko je Dwayne Lee znižal na 9:7. Nato je eksplodiral Saša Dončič, ki je do konca uvodne četrtine zadel tri trojke. Helios je po desetih minutah vodil z 22:15.

Prvake je v igri držal Zupan
Na začetku druge četrtine so gostitelji po košu Andreja Laškeviča prvič povedli z več kot desetimi točkami razlike (26:15). Zmajčke je v igri držal izjemni Miha Zupan, ki je v prvem polčasu dosegel 12 točk. Nekdanji igralec Slovana je tako v 17. minuti znižal na 29:25, zaključek četrtine pa je spet pripadel Domžalčanom, ki so si s serijo 8:0 prigrali prednost 37:25. Pri Ljubljančanih se je osmešil Sandi Čebular, ki je v napadu dvakrat naivno izgubil žogo.

Skoraj pet minut brez koša
Drugi polčas se je začel s serijo 6:0 Uniona Olimpije. Helios ni dosegel koša kar štiri minute in pol, nato je trojko zadel Dončič. Razlika je bila ves čas okrog desetih točk. Ob koncu tretje četrtine so zmajčki po prvi trojki Domna Lorbka zagrozili (44:39), a so jim gostitelji do konca četrtine spet ušli na plus devet (50:41).

Mirni živci pri prostih metih
V zadnji četrtini je Robert Troha dosegel dve trojki, po kateri je Helios v 34. minuti vodil že 58:45. A zeleni se niso predali in v natančno dve minuti pred koncem znižali na 58:54. V sami končnici so gostitelji suvereno zadevali proste mete in razlika je spet zrasla na končnih 10 točk.

Bečirovič: Nepotrebni padci v ritmu
"Ne vem, zakaj tekmecev ne znamo zlomiti do konca, ampak jim vselej ponudimo priložnost, da se nam približajo. Kar zbezljamo, pademo v ritmu, v napadu pa nam zmanjka agresivnosti. Želim si, da bi to do sredine četrte tekme velikega finala lige UPC Telemach popravili. Enako velja z obrambo nad Zupanom, ki se je tokrat izkazal z zelo dobro igro. Naslednji dvoboj bomo zanesljivo odigrali po najboljših močeh, ob tem pa se zavedamo, da nas morebitna peta, odločilna tekma čaka doma," je po tekmi misli strnil domači trener Memi Bečirovič.

Okorn: Izgubili smo v prvem polčasu
"Košarkarji Heliosa Domžal so bili tokrat enostavno boljši. Tekmo smo izgubili že v prvem polčasu, v katerem smo bili v primerjavi z gostitelji precej slabši predvsem v skoku. Psihična pripravljenost tokrat ni bila prava, napad je bil brez repa in glave, na splošno pa nam je manjkala večja organiziranost. V drugi polovici dvoboja smo naredili niz, s katerim smo se Domžalčanom približali, a nato so znova sledile napake. Žal jih je bilo preveč. Tokrat nam pač ni šlo," je bil realen trener zmajev Gašper Okorn.

Tretja tekma:
HELIOS DOMŽALE
- UNION OLIMPIJA
66:56 (22:15, 15:10, 13:16, 16:15)

Dončič      14      Zupan        23
Pavič       13      Lee          10
Troha       11      Lorbek       10
Laškevič    10      Duščak        5
Janža        7      Čebular       4
Zagorc       7      Jurkovič      4
Žerak        4                     
                                   
Prosti meti: 11/15   14/16         
   Met za 2: 17/42   15/30         
   Met za 3:  7/19    4/24         
      Skoki:    38      27         


S. J.

Helios povedel z 2:1