Pred Cedevito Olimpijo je naporen ritem tekem v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com
Pred Cedevito Olimpijo je naporen ritem tekem v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com

Najprej v nedeljo v Stožice prihaja Mornar, zatem pa se bodo Ljubljančani podali v Beograd, kjer sta pred njimi dva dvoboja. V sredo bodo gostovali pri FMP-ju, v soboto pa pri Megi. Medtem ko bo obračun v Hali sportova Ranka Žeravice redno srečanje 13. kroga, pa bi morala biti tekma v Železniku odigrana že v začetku novembra, a je bila zaradi okužb FMP-ja prestavljena. Zmaji so sicer prejšnji konec tedna že bili v srbski prestolnici, toda zaman, saj je bil prav tako zaradi okužb nasprotnika prestavljen tudi težko pričakovani obračun s Crveno zvezdo.

Olimpija je na lestvici Lige ABA trenutno deseta, čeprav ima le en poraz. Medtem ko so nekatera moštva odigrala že 12 tekem, so jih zmaji šele sedem, prav vse, ki jih morajo še nadoknaditi, pa so bile preložene zaradi nasprotnikovih okužb. "Mornar je odlično sestavljena ekipa, zelo talentirana in dobro vodena. Igra odlično košarko, kar dokazujejo rezultati. Tudi Mornar je prišel naprej v Evropskem pokalu. Ogromno kakovosti premorejo v napadu in brez dobre obrambe se ne moremo nadejati pozitivnega rezultata," je povedal Olimpijin trener Jurica Golemac. Mornar ima tudi letos visoke ambicije. V Baru so znova sestavili močno zasedbo, ki je dražja od ljubljanske, ambicije črnogorskega moštva pa so prav tako visoke in so velik tekmec zmajev za prva štiri mesta v Ligi ABA.

Murić: Smo v dobrem ritmu

"Mornar že vrsto let v ekipo vlaga veliko sredstev. Ima zelo kakovostne posameznike in morda igra poleg nas najboljšo napadalno košarki. Imajo veliko orožij, dobre strelce in visoke igralce, ki ščitijo obroč. Že nekaj let opozarjajo nase, da sodijo med najboljših pet ekip v ligi. Za nas bo ta tekma zelo pomembna. Tako kot mi tudi Mornar cilja na najvišja mesta, napada celo naslov. Smo v dobrem ritmu, škoda, da nismo igrali proti Zvezdi, ker smo v dobri formi. Upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali," je dodal Edo Murić.

Sorodna novica Krka se je v Podgorici po slabem začetku prebudila prepozno

Mornar naj bi v kratkem še okrepil svoje vrste, saj se, kot pišejo srbski mediji, dogovarja z Nemanjo Gordićem, ki je trenutno član Partizana. Reprezentant Bosne in Hercegovine je v Črni gori že igral, saj je bil član Budućnosti, s katero je tudi osvojil jadransko ligo. Sašo Filipovski naj bi v primeru njegovega odhoda dobil ameriško okrepitev, Demetriusa Jacksona, ki se je v karieri preizkusil tudi že v NBA-ju, nazadnje pa je bil član Rytasa. Prve poteze je medtem potegnil novi trener Crvene zvzede Dejan Radonjić. Pripeljal je kamerunskega centra Landryja Nnoka, ki je bil član rdeče-belih že pred sezono, a so pogodbo prekinili zaradi zdravstvenih težav. Beograd je medtem zapustil Emanuel Terry.

Anzulović: Na koncu presodila kakovost posameznikov

Po Megi bodo zmaji odigrali še preloženo srečanje z Budućnostjo, zatem je v 14. krogu na spored tekma s Krko, nato pa sledi drugi del Evropskega pokala. Zadnjega tekmeca v drugem delu evropskega tekmovanja bo Olimpija dobila na dan dvoboja z FMP-jem, ko se bosta v Badaloni v zaostalem obračunu pomerila Joventut in Bourg. Francoski klub je poleg Unicsa možen nasprotnik zmajev v Evropskem pokalu, kjer jih čakata še bolonjski Virtus in Budućnost. Podgoriška zasedba je bila sicer v petek boljša od Krke (70:62), ki je tako prekinila niz štirih zaporednih zmag.

"Videli smo trdo tekmo. Vesel sem, da smo se dobro zoperstavili močni Budučnosti skozi večji del tekme. Gostitelji so bili veliko boljši v prvem polčasu, saj smo sami delali neke napake, katere glede na dogovor pred tekmo ne bi smeli. V drugem polčasu smo izgledali veliko bolje in celo prišli v pozicijo, da tekmo naredimo povsem zanimivo, saj smo nekaj minut pred koncem zaostajali le za štiri točke. Na koncu je le presodila kvaliteta posameznikov Budučnosti, ki ji čestitam za zasluženo zmago. Vseeno moram pohvaliti svoje fante, saj smo nastopili precej oslabljeni, brez dveh članov prve petorke," je po srečanju povedal trener Krke Vladimir Anzulović, ki ga naslednja tekma čaka šele naslednji ponedeljek, ko v Novo mesto prihaja FMP.


12. krog, nedelja ob 17.00:
IGOKEA – CRVENA ZVEZDA

Ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – MORNAR

Ob 21.00:
BORAC – SPLIT

Preloženo:
ZADAR – CIBONA

Že odigrano:
BUDUĆNOST – KRKA
70:62 (24:15, 11:9, 20:21, 15:17)
Della Valle 14, Nikolić 13, Cobbs 12, Ejim 10, Nikolić in Ivanović po 7, Šehović 5, Apić 2; Škifić 24 (5/8 za dve, 4/7 za tri), Camphor 10, Stipčević 9, Vrabac 8, Lapornik 6, Stergar 3, Milovanović 2.

FMPMEGA SOCCERBET
91:92 (18:25, 23:12, 17:20, 19:20) - po podaljšku

Lestvica:                              
MEGA SOCCERBET        12  9  3   75 21 
CRVENA ZVEZDA         10  9  1  186 19 
MORNAR                10  8  2   75 18 
IGOKEA                10  8  2   39 18 
BUDUĆNOST              9  8  1   61 17 
KRKA                  12  5  7  -23 17 
PARTIZAN              11  5  6    8 16 
SPLIT                 11  4  7  -38 15 
CIBONA                11  3  8  -95 14 
CEDEVITA OLIMPIJA      7  6  1   92 13 
FMP                   11  2  9  -83 13 
BORAC                  9  2  7  -40 11 
ZADAR                  8  2  6  -37 10 
-------------------------------------- 
KOPER PRIMORSKA       11  0 11 -220  0