Sašo Filipovski je bil nad predstavo svojih varovancev razočaran. Foto: Vladimir Nikolič
Sašo Filipovski je bil nad predstavo svojih varovancev razočaran. Foto: Vladimir Nikolič
Zoran Dragić
Zoran Dragić verjame, da s tako igro Krka lahko doseže dobre rezultate. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Simon Petrov
Simon Petrov je najbolj izkušen v moštvu državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Danny Green
Danny Green je zatrdil, da se ekipa Olimpije dobro razume, vendar tokrat enostavno ni pokazala, česa je zmožna. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik

Trener Ljubljančanov Sašo Filipovski je bil po koncu superpokalnega obračuna v Rogaški Slatini vidno razočaran. 37-letni trener je prepričan, da so njegovi varovanci prikazali celo najslabšo predstavo do zdaj, kot enega izmed razlogov za poraz pa je Filipovski navedel slabo izvajanje prostih metov (18/32): "Nismo bili na svojem nivoju. Mislim, da je to naša najslabša predstava od tekem, ki smo jih odigrali. Proti nasprotnikom na pripravljalnih tekmah smo pokazali povsem drugačno igro. Kar nekaj igralcev je tokrat igralo pod svojimi zmožnostmi. Še ko smo prihajali blizu, smo z zgrešenimi prostimi meti in neumnostmi v napadu, kot so, na primer, osebne napake, dovolili Krki, da je znova pobegnila na več kot pet točk razlike. Zgrešili smo preveč prostih metov, naredili odločno preveč napak v napadu, zgrešili preveč 'zicerjev'."
Filipovski še vedno išče branilca strelca
V napadu niso zmaji našli pravih rešitev, vendar pa Filipovski ni bil zadovoljen niti z igro v obrambi: "Po drugi strani pa smo odigrali preslabo obrambo. Dopuščali smo igro ena na ena. Krka je večinoma igrala s hrbtom proti košu na položajih "ena" in "tri". Na tem smo odigrali preslabo. Krka je dosegla le tri trojke, in tako je jasno, da smo si premalo pomagali in preslabo kontrolirali raketo. Čaka nas še veliko dela. Jasno, eno so pripravljalne tekme, drugo pa te prave, ki prihajajo. Verjamem, da bodo fantje pokazali pravi obraz in svoje znanje, kajti proti Krki smo zares odigrali pod svojimi zmožnostmi." Trener Olimpije je dodal, da še vedno išče košarkarja na položaju "dve", za zdaj še ni nič novega, si pa želi, da bi našel košarkarja, za katerega slovenski evroligaš ne bi bil le vmesna postaja.
Petrov: "Enostavno smo bili boljši!"
Prešerne volje so bili po ubranitvi lovorike Novomeščani. Poškodba Simona Petrova je, kot kaže, zgodovina. Izkušeni branilec je odigral nekaj več kot devet minut, med strelce pa se mu ni uspelo vpisati. Košarkar, ki je v svoji karieri oblekel tudi dres Olimpije, je bil vesel, predvsem zato, ker so zmaji, v nasprotju z lanskim letom, tokrat igrali popolni: "Pričakovali smo odlično Olimpijo. Olimpija je bila tokrat zelo dobra, vendar mi smo imeli več razpoloženih posameznikov. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Vesel sem, da nam je to uspelo. Lani, ko smo osvojili superpokal, Olimpija še ni bila v popolni postavi, tokrat je bila. Tokrat smo bili enostavno boljši."

Manj izgubljenih žog kot proti Maccabiju
Najbolj oblegan Krkin košarkar od navijačev po koncu tekme je bil Zoran Dragić. Slovenski reprezentant je bil lani MVP finala državnega prvenstva, ko je Krka premagala Olimpijo s 3:2 v zmagah. "Dobro smo se pripravili na Olimpijo. Prvi polčas smo igrali dobro tako v obrambi kot tudi v napadu. V tretji četrtini smo nekoliko slabše začeli in Olimpija je ujela priključek. Ostali smo osredotočeni, ohranili igro na visoki ravni v zadnji četrtini in tako zasluženo zmagali," je povedal 22-letni Ljubljančan.
Državni prvaki so pokazali povsem drug obraz kot konec preteklega tedna, ko so se pomerili z Maccabijem. "Proti Maccabiju smo igrali slabo v obrambi. Tokrat smo bili dovolj agresivni. Držali smo se, kar smo se pred tekmo dogovorili. Uspešno smo nadzorovali pick'n'roll, dobro smo zapirali Olimpijine visoke igralce. Poleg tega smo zmanjšali število izgubljenih žog. Če bomo tako igrali naprej, mislim, da bomo dosegali kar dobre rezultate," je pristavil Dragić, ki je še dejal, da bo potreboval nekaj časa, da se bo navadil nekaterih novih soigralcev, vendar naj bi bila ekipa že zdaj zelo dobro uigrana.
Novomeščani želijo nove lovorike
Po besedah centra Smiljana Pavića, ki je prav tako kratek čas igral za Olimpijo, so varovanci Nenada Trajkovića željni osvajanja lovorik: "Tekmo smo odigrali zelo dobro in v visokem ritmu. Ritem igre smo ves čas narekovali mi. Na prvi tekmi sezone smo imeli številne težave z izgubljenimi žogami, vendar smo to do tega srečanja dobro popravili. Tako smo lahko uspešno zaključevali napade in seveda zasluženo zmagali. Čestital bi svojim soigralcem. Čeprav gre le za superpokal, si vseeno želimo osvajati lovorike."

Pri Olimpiji je bil najbolj razpoložen Danny Green, ki je prispeval 19 točk, toda na koncu tekme je zgrešil nekaj pomembnih košev. Član NBA-moštva San Antonio Spurs je po tekmi povedal: "Začeli smo solidno, nato pa hitro padli. Nismo prikazali svojega pravega obraza. Dopustili smo, da so nadzorovali potek tekme. Povsem zasluženo so zmagali, ob tem bi jim tudi čestital. Vsilili so nam svojo igro in nam onemogočili razviti naši. V prvem delu nam ni steklo v napadu, v obrambi pa smo naredili preveč osebnih napak in jim omogočili doseganje točk s črte prostih metov. Potem se nam ni uspelo več vrniti v igro."