Dante Exum je s Partizanom uspešno igral v Evroligi in Ligi ABA, dosegal pa dobrih 12 točk na tekmo. Foto: EPA
Dante Exum je s Partizanom uspešno igral v Evroligi in Ligi ABA, dosegal pa dobrih 12 točk na tekmo. Foto: EPA

"Dante je vsestranski branilec, ki igra na obeh straneh parketa na visoki ravni. Ofenzivno lahko igra tako z žogo kot brez nje, njegova višina pa mu omogoča, da je v igri v številnih različnih kombinacijah postave," je 28-letnega Avstralca opisal generalni menedžer Nico Harrison.

Zadnji dve sezoni je Exum preživel v Evropi, kjer je najprej oblekel dres Barcelone, v pretekli pa je odlično igral za Partizan, s katerim je bil le korak oddaljen od Final Foura Evrolige, z Beograjčani pa je potem zgodbo sklenil z osvojitvijo Lige ABA. Predtem je sedem sezon odigral v Ligi NBA, v povprečju pa je dosegal 5,7 točke in 2,1 podaje.

Leta 2014 je bil peti izbor drafta, toda visokih pričakovanj, ki so jih ob njegovem prihodu imeli v Utahu, ni upravičil. Potem je igral še za Cleveland. Pri Dallasu se bo pridružil reprezentančnemu kolegu Joshu Greenu, nosil pa bo številko 0. Exum je tudi na seznamu kandidatov avstralske reprezentance za nastop na svetovnem prvenstvu.

Boomers bodo igrali na Okinavi v skupini z Japonsko, Finsko in Nemčijo, zmagovalca skupine pa se bosta v drugem delu, ki bo prav tako na tem japonskem otoku, pomerila z najboljšima iz skupine, v kateri je Slovenija. Exum je igral tudi na olimpijskih igrah v Tokiu pred dvema letoma, kjer je Avstralija v boju za bron premagala Slovenijo na čelu z njegovim novim soigralcem Luko Dončićem.

Dallas se je v tem prestopnem roku ob Exumu okrepil še z Granto Williamsom, ki je predtem igral za Boston, po naboru je pripeljal Derecka Livelyja, Olivierja-Maxenca Prosperja in Richauna Holmesa, podaljšal pa z Dwightom Powllom in Kyriejem Irvingom.