Luka Dončić je igral na vseh treh pripravljalnih tekmah, vendar je bil njegov čas na parketu zelo omejen. Foto: AP
Luka Dončić je igral na vseh treh pripravljalnih tekmah, vendar je bil njegov čas na parketu zelo omejen. Foto: AP

24-letni Ljubljančan se je poškodoval prejšnji teden na treningu v Madridu, kjer je nato na tekmi igral le pet minut. Trener Jason Kidd je sporočil, da je treniral po prilagojenem programu. Metal je na koš in vozil sobno kolo, ni pa bil udeležen na treningu Mavericksov v ponedeljek.

Kidd je dodal, da poškodba ni resna in po pregledu konec tega tedna bo jasno, ali bo lahko igral na prvi tekmi rednega dela sezone v AT&T Centru v San Antoniu.

Ekipa Dallasa se je vrnila v Teksas, potem ko je bila na 12-dnevnem gostovanju. Najprej so Mavsi dvakrat izgubili proti Minnesoti v Abu Dabiju, prejšnji torek pa še proti madridskemu Realu v napeti končnici, bilo je 123:127.

Irving treniral z ekipo
Na vseh treh tekmah je manjkal tudi drugi zvezdnik ekipe Kyrie Irving, ki pa je tokrat normalno treniral z ekipo in bo verjetno v petek proti Detroitu začel tekmo.

Zaradi poškodbe mečne mišice je moral Dončić počivati 12 dni ob koncu rednega dela sezone 2021/22. Izpustil je uvodne tri tekme končnice proti Utahu, a se je nato vrnil in Mavericksi so izločili ekipo iz Salt Lake Cityja s 4:2 v zmagah. Uvrstili so se celo v finale Zahoda, v katerem pa je bil s 4:1 v zmagah boljši poznejši prvak Golden State.

V lanski sezoni nato ni šlo prav nič po načrtih in Dallas je izpadel že po rednem delu, saj ga je končal na skromnem 11. mestu z 38 zmagami in 44 porazi.