Dallas bo v pripravah na novo sezono igral še z LA Clippersi, Charlottom in Milwaukeejem. Foto: Reuters
Dallas bo v pripravah na novo sezono igral še z LA Clippersi, Charlottom in Milwaukeejem. Foto: Reuters

Gosti, ki so nastopili praktično brez vseh najboljših, saj so manjkali Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Bojan Bogdanović, Rudy Gay, Hasan Whiteside, Mike Conley in Joe Ingles, so po prvi četrtni vodili z 31:22.

Dallas je do odločilne prednosti prišel v drugi in tretji četrtini, ki ju je dobil z dvomestno prednostjo. Pred zadnjimi dvanajstimi minutami so Mavericksi vodili za 18 točk.

Jason Kidd je začel s peterko Luka Dončić, Josh Green, Tim Hardaway jr., Kristaps Porzingis in Moses Brown. Dončić je bil z 19 točkami prvi strelec Dallasa. Iz igre je metal 8/10, od tega 2/4 za tri točke.

Cilj: Naslov prvaka
"Zelo se veselim dela s Kiddom. Še posebej zato, ker je on tudi sam igral košarko na najvišji ravni in tu postal šampion. Igral je na položaju organizatorja igre in ima veliko dobrih zamisli. Tako od njega kot Dirka Nowitzkega, s katerim sta skupaj osvojila šampionski prstan, se lahko vsak dan naučim kaj novega. Moj cilj je vedno isti. Moj cilj je osvojiti ligo NBA. Vem pa, da ni takšen samo moj, ampak bržkone od vsakega igralca na začetku sezone. Pridružilo se nam je nekaj dobrih igralcev, čakajo nas prvi skupni treningi, bomo videli. A naš cilj je naslov prvaka," je odločen Dončić.

Boban Marjanović je vknjižil 14 točk v 9 minutah, dvomestna sta bila še Carlik Jones (13) in Jalen Brunson (10). Porzingis je v 16 minutah dosegel 7 točk ob metu 2/4. Pri Utahu je bil z 22 točkami najučinkovitejši Jared Butler.

Pri Dallasu niso igrali Dorian Finney Smith, Dwight Powell, Trey Burke in Frank Ntilikina. Mavericksi bodo naslednjo tekmo igrali v noči na soboto proti LA Clippersom.

Denver je s 118:116 izgubil proti Golden Statu. Vlatko Čančar je v desetih minutah prispeval 5 točk (met 2/5), 3 podaje in 1 skok.