Goran Dragić je pred Milwaukeejem dal prednost Brooklynu, kjer so Kyrie Irving, Blake Griffin in Ben Simmons, ki so bili prvi izbori nabora, in Kevin Durant ter LaMarcus Aldridge, ki sta bila izbrana kot druga.  Foto: AP
Goran Dragić je pred Milwaukeejem dal prednost Brooklynu, kjer so Kyrie Irving, Blake Griffin in Ben Simmons, ki so bili prvi izbori nabora, in Kevin Durant ter LaMarcus Aldridge, ki sta bila izbrana kot druga. Foto: AP

"Prinaša izkušnje, znanje, nepopustljivost, visok košarkarski IQ … Nedvomno gre za igralca, ki ga ni strah stopiti v ospredje in prevzeti odgovornosti v ključnih trenutkih. Za nas predstavlja res veliko okrepitev," je za klubsko spletno stran dejal trener Brooklyna Steve Nash. Letos bo minilo 14 let od Dragićevega debija v Ligi NBA. Tedaj je zaigral za Phoenix, kjer je bil glavni organizator igre prav legendarni Kanadčan, zdaj pa sta moči združila še v Brooklynu. Tudi on je bil eden izmed razlogov, da se je nekdanji kapetan slovenske reprezentance odločil za Mrežice.

Goran je po Boštjanu Nachbarju in Saši Vujačiću tretji Slovenec v dresu franšize, ki je nekoč bivala v New Jerseyju. Netsi, ki so med drugim upokojili dres s številko 3 nepozabnega hrvaškega ostrostrelca Dražena Petrovića, imajo zvezdniško zasedbo, ki ima najvišje cilje. Trenutno so sicer osmi na Vzhodu, toda v moštvu so igralci, ki so že osvajali prstane. Prvo ime je seveda Kevin Durant, ki je blestel poleti na olimpijskih igrah. V povprečju krilni košarkar dosega več kot 29 točk na tekmo, toda ima kar nekaj težav s poškodbami. V zameno za Jamesa Hardna je pred kratkim iz Philadelphie prišel Ben Simmons, ki bo skupaj z Dragićem in še enim velikim zvezdnikom Kyriejem Irvingom skrbel za kreacijo napada. Irving bo kmalu lahko pomagal tudi na domačih temah, saj se bodo v New Yorku sprostili ukrepi in bodo lahko igrali tudi necepljeni košarkarji.

Dragić je poudaril, da bo naredil vse, kar bo ekipa potrebovala. V njegovih mislih je le način, kako priti do zmage. Potem ko ga je Toronto poslal v San Antoniu, po prekinitvi sodelovanja pa postal prosti igralec, se je njegovo ime znašlo na seznamu številnih klubov. Zelo zagreti so bili pri Milwaukeeju, odločitev za aktualne prvake je bila že zelo blizu, nato pa je v zadnjem trenutku položaj spremenil Brooklyn. Netse naslednja tekma čaka proti Bostonu, ko Dragić še ne bo igral, lahko pa bi debitiral čez tri dni, ko bodo gostovali prav v Milwaukeeju. "V stiku sem bil s šestimi ekipami. Ne bom povedal s katerimi, ampak so bili kandidati za naslov. Brooklyn sem izbral, ker ima veliko možnost za prstan in zaradi igranja z Durantom, Irvingom, Simmonsom, Aldridgeem … To so košarkarji, ki imajo za sabo veliko težkih tekem. Seveda je razlog tudi Steve. Ko sem prišel v ligo, sem igral z njim. Nikoli ne veš, tudi končanje kariere ob njem bi bilo izvrstno," je razkril Gogi.

"Sedel sem poleg Steva v letalu. Ves čas sem ga opazoval. Vse skupaj, predvsem pa, kako biti pravi profesionalec. Bil je prvi, ki je prišel v telovadnico, kako je skrbel za svoje telo in potem vse skupaj ponavljal iz dneva v dan. Poleg vsega je izjemen človek. Če želiš igrati po 30. letu, moraš skrbeti za svoje telo, to sem se naučil od njega. Poleg tega tudi, kako biti pravi vodja, kako igrati "pick and roll" in poskrbeti, da so v igro vpleteni vsi tvoji soigralci … Res ga je bilo lepo imeti za mentorja. On je bil tudi razlog, da sem odšel takrat v NBA. Če bi šlo za kakšno drugo ekipo, bi verjetno ostal v Evropi še dve ali tri sezone," je še dodal Dragić.