Kyrie Irving in Luka Dončić bosta zelo motivirana na začetku nove sezone konec oktobra, saj bosta želela popraviti zelo slab vtis, potem ko se Dallas sploh ni uvrstil v dodatne kvalifikacije za končnico. Foto: Reuters
Kyrie Irving in Luka Dončić bosta zelo motivirana na začetku nove sezone konec oktobra, saj bosta želela popraviti zelo slab vtis, potem ko se Dallas sploh ni uvrstil v dodatne kvalifikacije za končnico. Foto: Reuters

31-letni Irving je osemkrat igral na tekmi All Star. V pretekli sezoni je v povprečju dosegal 27,1 točke in 5,5 podaje na tekmo. Začel jo je v Brooklynu, nato pa je v menjavi igralcev prišel v Dallas.

Dončić in Irving sta skupaj odigrala 16 tekem, Mavericksi pa so jih dobili le pet. Z 38 zmagami in 44 porazi so končali na 11. mestu in se niso uvrstili niti v dodatne kvalifikacije za končnico na Zahodu. To je bilo veliko razočaranje, saj so bila pričakovanja precej višja, potem ko je Dončić popeljal Dallas v finale Zahoda maja 2022.

Lastnik Mark Cuban in generalni menedžer Nico Harrison sta večkrat poudarila, da je glavni cilj na začetku prestopnega roka nova pogodba za Irvinga.

Seth Curry se je že tretjič preselil v Dallas. Foto: Reuters
Seth Curry se je že tretjič preselil v Dallas. Foto: Reuters

Vrača se ostrostrelec Seth Curry
Seth Curry, ki je že v sezonah 2016/17 in 2019/20 igral za Dallas, se je vrnil v Teksas. 32-letni ostrostrelec je podpisal dveletno pogodbo, prejel bo štiri milijone dolarjev.

Po odlični prvi sezoni v dresu Brooklyna se je v pretekli sezoni krivulja močno obrnila navzdol in čas je bil za spremembo.

Bane podpisal maksimalno pogodbo
Desmond Bane je z Memphisom sklenil maksimalno pogodbo, ki mu bo v naslednjih petih letih prinesla 207 milijonov dolarjev. 25-letnik je vse tri sezone odigral za Grizlije, v novi sezoni bo prejel 3,8 milijona, nova pogodba pa bo veljala od sezone 2024/2025.

Dres Memphisa bo v novi sezoni nosil tudi Derrick Rose, ki se je z novimi delodajalci dogovoril za dvoletno pogodbo (njena višina ni znana). 34-letni veteran je v zadnji sezoni igral za New York.

Haliburton bo z maksimalno pogodbo zaslužil okoli 260 milijonov dolarjev
Maksimalno pogodbo je podpisal tudi Tyrese Haliburton, ki jo je podpisal z Indiano. Sodelovanje velja za pet let, vredna pa je 260 milijonov dolarjev. Tudi za Haliburtona velja, da nova pogodba velja od 2024 naprej, v novi sezoni bo sicer zaslužil 5,8 milijona dolarjev, kolikor mu pripada po začetni pogodbi, ki velja za novince.

Draymond Green je bil zelo razočaran po porazu v polfinalu Zahoda proti LA Lakersom z 2:4 v zmagah, a se je odločil, da znova poskusi prihodnjo sezono, ko bo v veteranski ekipi igral še Chris Paul. Foto: Reuters
Draymond Green je bil zelo razočaran po porazu v polfinalu Zahoda proti LA Lakersom z 2:4 v zmagah, a se je odločil, da znova poskusi prihodnjo sezono, ko bo v veteranski ekipi igral še Chris Paul. Foto: Reuters

Green za 100 milijonov zelencev ostaja pri Bojevnikih
Draymond Green je podpisal štiriletno pogodbo z Golden Statom, v štirih sezonah bo prejel 100 milijonov ameriških dolarjev.

33-letni obrambni specialist je celotno kariero član Bojevnikov, ki so ga izbrali na naboru leta 2012 kot 35. po vrsti. Skupaj z navezo "Splash Brothers" je osvojil že štiri prstane (2015, 2017, 2018 in 2022) in tudi v prihodnjih sezonah bo igral skupaj s Stephenom Curryjem in Klayem Thompsonom.

Novi generalni menedžer Mike Dunleavy je tako uspešno začel delo pri Bojevnikih, ki bodo v prihodnji sezoni napadali nov naslov tudi z veteranom Chrisom Paulom.

Middleton ostaja v Milwaukeeju še tri leta
Khris Middleton je podpisal novo pogodbo z Milwaukeejem. V prihodnjih treh sezonah bo zaslužil 102 milijona dolarjev. 31-letnik se je pred dvema letoma veselil naslova prvaka, a si je nato lani poškodoval levo zapestje in moral je izpustiti prvih 20 tekem pretekle sezone, nato pa je zaradi poškodbe kolena izpustil še 18 tekem.

Milwaukee je bil najboljša ekipa rednega dela sezone z 58 zmagami, a je nato v prvem krogu končnice izgubil proti poznejšemu finalistu Miamiju z 1:4 v zmagah.

Bruce Brown je odlično igral v finalu proti Miamiju. Denverju ga ni uspelo obdržati in seli se v Indianapolis. Foto: AP
Bruce Brown je odlično igral v finalu proti Miamiju. Denverju ga ni uspelo obdržati in seli se v Indianapolis. Foto: AP

Prvaki izgubili odličnega rezervista Browna
Bruce Brown, ki je bil ključni rezervist Denverja na poti do prvega naslova v zgodovini kluba, ni sprejel podaljšanja pogodbe s prvaki za 6,8 milijona dolarjev, ampak se bo preselil v Indiano. Pacersi so mu ponudili 45 milijonov za dve leti.

Brown je v letošnji končnici dosegal 12 točk in 4 skoke v povprečju. Na četrti tekmi finala v Miamiju je nasul 21 točk, na peti tekmi pa je s polaganjem potrdil naslov Nuggetsov. Na parketu je bil tudi v ključnih trenutkih, saj mu je trener Michael Malone zelo zaupal.

Denver je sicer podaljšal sodelovanje z Reggiejem Jacksonom in DeAndrejem Jordanom.

Grant podaljšal s Portlandom za 160 milijonov
Jerami Grant, ki je lani odigral 63 tekem za Portland in dosegal več kot 20 točk v povprečju, se je z Blazersi dogovoril za novo pogodbo. 29-letnik bo v petih letih v žep pospravil kar 160 milijonov dolarjev.

Fred Van Vleet po sedmih letih zapušča Toronto. Foto: AP
Fred Van Vleet po sedmih letih zapušča Toronto. Foto: AP

Van Vleet postal najdražji igralec, ki ni bil izbran na naboru
Fred Van Vleet, ki je junija 2019 osvojil naslov prvaka s Torontom, se je dogovoril za triletno pogodbo s Houstonom. Rocketsi so mu ponudili maksimalno pogodbo. Prvič je igralec, ki ni bil izbran na naboru Lige NBA, prejel tako bogato pogodbo.

Vseh sedem sezon v Ligi NBA je igral za Toronto, v pretekli sezoni je v povprečju prispeval 19,3 točke in 7,2 podaje na tekmo. Novi trener Houstona Ime Udoka je dobil odličnega organizatorja igre in zdaj bo lahko naprej gradil ekipo, ki je lani dobila le 22 tekem.

Schröder odšel v Toronto
Toronto je hitro našel zamenjavo. Dennis Schröder se je dogovoril za dveletno sodelovanje z Raptorsi. Nemec bo prejel 26 milijonov ameriških dolarjev.

Schröder, ki je lani popeljal Nemce do brona na domačem evropskem prvenstvu, je nato podpisal pogodbo z LA Lakersi. V rednem delu sezone je 50 tekem začel v prvi peterki in igral zelo pomembno vlogo tudi v končnici, ko so Jezerniki izločili Memphis in Golden State, a nato izgubili proti Denverju.

Rui Hačimura se je odlično vklopil v ekipo Lakersov. Foto: Reuters
Rui Hačimura se je odlično vklopil v ekipo Lakersov. Foto: Reuters

Hačimura podaljšal z Lakersi, prišel ostrostrelec Vincent
Tudi generalni menedžer Lakersov Rob Pelinka je potegnil nekaj potez na tržnici. Rui Hačimura ostaja v Los Angelesu, za tri sezone bo prejel 51 milijonov dolarjev. Januarja je prišel iz Washingtona in hitro navdušil navijače z zelo zagrizenim pristopom. Na prvi tekmi uvodnega kroga končnice je v Memphisu nasul kar 29 točk in zrežiral ključno zmago v seriji.

Tudi ostrostrelec Gabe Vincent je podpisal z Lakersi. V treh letih bo prejel 33 milijonov. 27-letnik je navdušil v končnici, ko je v vsaki seriji vsaj enkrat presegel 20 točk. Zadel je 51 trojk in se zavihtel na tretje mesto v zgodovini Vročice na tekmah končnice, na parketu je bil več kot 30 minut na tekmo.

Taurean Prince je prav tako okrepil Lakerse, za enoletno pogodbo bo dobil 4,5 milijona dolarjev. Zadnji dve leti je preživel v Minnesoti.

Cam Reddis, ki je v pretekli sezoni dosegal 11 točk v povprečju za Portland, se prav tako seli k Jezernikom.