Kam bo odšel James Harden? Foto: Reuters
Kam bo odšel James Harden? Foto: Reuters

33-letni branilec je imel možnost, da zavrne zadnje leto pogodbe in postane prost igralec, s čimer bi imel možnost, da podpiše s Philadelphio večletno pogodbo. A z vodstvom kluba so se dogovorili drugače in po letu in pol bo Harden zapustil 76-erse, ki zdaj čakajo najprimernejšo ponudbo.

Med interesenti zanj naj bi bili LA Clippersi in New York Knicksi.

Če bi se Harden odločil, da postane prosti igralec, bi mu Philadelphia lahko ponudila 213 milijonov za štiri leta. V klubu so menili, da bi bilo to preveč za 33-letnika, zato so našli kompromisen dogovor. Tako Harden ne bo odšel iz kluba brezplačno.

Harden je lani podpisal s Philadelphio dveletno pogodbo, vredno 68 milijonov dolarjev. Pred tem je bil član Brooklyna in Houstona.

Vsi čakajo na potezo Irvinga

Medtem so iz tabora Kyrieja Irvinga sporočili, da se bo branilec za novo pogodbo poleg z Dallasom pogovarjal tudi s Phoenixom. A zdaj je postala možnost tudi Philadelphia. Strokovnjaki menijo, da si s tem Irving navija ceno, saj je razumna pogodba s Phoenixom praktično nemogoča. Dallas lahko ponudi Irvingu največ – 272 milijonov dolarjev za pet let, a bi pri Dallasu najraje videli bolj kratkoročno pogodbo. Drugi mu lahko ponudijo 201 milijon dolarjev za štiri leta.

Dallasu se s podpisom Irvinga mudi, saj bi tako lahko dobil dodatno izjemo (t. i. midlevel exception), s katero bi lahko pripeljal še eno kakovostno okrepitev. Če bi se podpis z Irvingom zavlekel, bi morebitne tarče (Bruce Brown, Grant Williams) že lahko podpisale za nov klub.

Medtem je Ben Simmons, ki ga je Brooklyn dobil v menjavi s Philadelphio za Hardna, sporočil, da ga ne bo na letošnjem svetovnem prvenstvu.