Damien Lillard je debitiral v dresu Milwaukeeja. Foto: Reuters
Damien Lillard je debitiral v dresu Milwaukeeja. Foto: Reuters

Lillard je v svoji prvi tekmi, ko ni nosil dresa Portlanda, ob metu 3:10 dosegel 14 točk v 22 minutah, Andetokumbo jih je v 15 minutah vknjižil 16. "Bom zelo pošten. Še nikoli nisem bil tako odprt. In kot prvo, še nikoli nisem videl nikogar, ki bi ga tako podvajali od prve žoge naprej," je povedal Andetokumbo.

"Imeti nekoga tako prevladujočega kot Janis je res izjemno. V prvih nekaj napadih so me podvajali, me skušali osamiti, jaz pa podam žogo nekomu, kot je Janis. Mislil sem si, 'hej, to bi lahko počela vso noč'. Veste, kaj mislim," je bil navdušen Lillard.

Novi zvezdniški dvojec Milwaukeeja je večkrat uporabil pick&roll akcijo, kjer sta obračala vloge. "Imeli bomo veliko možnosti v napadu, včasih bom jaz odigral akcijo zanj in obratno. Tako, kot smo videli danes," je povedal Lillard, ki je imel še štiri ukradene žoge in tri podaje.

"Čutim, da je Damien moja pomanjšana verzija. Branilska. Tiha. Opravlja svoje delo. Skrbi za družino. Marljivo trenira. Pomaga soigralcem, je glasen, ko je treba. In ko se tekma začne, je preprosto ubijalec," je novega soigralca hvalil Andetokumbo. "Že zdaj sem se veliko naučil od njega. Ve, kako se igra košarka. Pomaga ekipi in meni, da bom še bolj uspešen," je dodal Andetokumbo.

Milwaukee je v zadnjih štirih od petih sezon v rednem delu sezone dosegel 50 zmag ali več. 2021 je bil prvak. Zdaj v Wisconsinu odpirajo novo poglavje po menjavi organizatorja igre, v kateri je Jrue Holiday zapustil ekipo. Pomočnik trenerja v Milwaukeeju je Terry Stotts, ki je bil glavni trener Lillarda v Portlandu.

Milwaukee je na stavnicah prvi favorit za naslov (kvota 4,5). Sledijo Boston (5), Denver (5,5) in Phoenix (7).

Liga NBA se bo začela 24. oktobra.