Luka Dončić je obnorel košarkarski svet. Foto: AP
Luka Dončić je obnorel košarkarski svet. Foto: AP

Na parketu je odigral 46 minut, odlični obrambi Los Angeles Clippersov je nasul kar 43 točk, zbral še 17 skokov in podelil 13 podaj. Za točko je popravil osebni rekord, najboljše pa je prihranil za konec – dobrih 40 ur po tem, ko si je na tretji tekmi zvil gleženj.

Ob zaostanku za točko je 3,7 sekunde do konca podaljška dobil žogo, preigral Reggieja Jacksona, vrgel met za tri in žogo ob sireni spravil v obroč za zmago s 135:133. Slavje se je lahko začelo.

Sorodna novica Legenda o Luki dobila novo poglavje: s sireno zadel trojko v podaljšku!

"V tem trenutku me preveva veliko čustev. Clippersi res spadajo med najboljše ekipe, a tudi mi smo pokazali srce, pokazali smo, da se lahko borimo. Zjutraj se res nisem počutil dobro, želel sem vsaj poskusiti. Ko sem stopil na parket, sem vedel, da bo šlo," je po tekmi dejal 21-letni Ljubljančan, ki je iz igre metal 58-odstotno.

Dončić: Ko je treba, znamo igrati s srcem

Le še enemu igralcu v vsej zgodovini Lige NBA je uspelo v končnici zbrati vsaj 40 točk in ob sireni odločiti tekmo. To je Michael Jordan, ki je leta 1989 prek Craiga Ehla zadel zmagoviti koš in Chicagu prinesel zmago s 101:100. tedaj je v 44 minutah zbral prav toliko točk, obenem dodal še devet skokov, šest podaj in ukradeno žogo.

Po tekmi se je na družbenih omrežjih usula ploha pohval na račun slovenskega košarkarskega dragulja. Svoje so povedali številni znani obrazi iz (ameriškega) športnega sveta, tudi nekateri zvezdniki z drugih področij.

Shaquille O'Neal ni bil pretirano navdušen

Medtem ko športni svet piše hvalospeve na račun Luke Dončića, legendarni Shaquille O'Neal, štirikratni prvak Lige NBA, nad zmagovitim metom Ljubljančana ni bil pretirano navdušen. Za TNT je dejal: "Dajmo se malce umiriti. Je odličen, ampak takšne poteze smo že videli. Zna igrati, toda ... ali je med najboljšimi branilci?" Shaq je priznal, da je Dončić res dober igralec, a je še enkrat poudaril, da so košarkarski navdušenci takšne razplete tekem videli že večkrat. "Vse te poteze sem že videl, ime mu je bilo Steph Curry. Te poteze sem že videl, ime mu je bilo James Harden. Te poteze sem že videl, ime mu je bilo Damian Lillard. Dajmo se malce umiriti," je poudaril 48-letnik. Sogovornika Kenny Smith in Charles Barkley se z njim nista strinjala.

Mediji po vsem svetu polni pohval po izjemni trojki Dončića