Victor Wembanyama je zadovoljil navijače, ki upajo, da se bodo Spursi s Francozom hitro vrnili med najboljše ekipe v Ligi NBA. Foto: AP
Victor Wembanyama je zadovoljil navijače, ki upajo, da se bodo Spursi s Francozom hitro vrnili med najboljše ekipe v Ligi NBA. Foto: AP

Na ponedeljkovih pripravljalnih tekmah Lige NBA je največ zanimanja pritegnil francoski čudežni deček Victor Wembanyama, ki je kot prvi izbor na letošnjem naboru tudi prvič oblekel dres Spursov.

Proti Chetu Holmgrenu, ki je bil drugi izbor leta 2022, a nato zaradi poškodbe izpustil celotno prejšnjo sezono, se bo Wembanyama v rednem delu meril tudi za nagrado najboljšega novinca.

19-letni Francoz je v 19:22 minute na parketu ob neuradnem debiju dosegel 20 točk (8/13 iz igre) in pet skokov, kar ni bilo dovolj za zmago proti Oklahomi. Zanjo je Holmgren dosegel še točko več v 16:16 minute na parketu, ob tem pa pobral še devet skokov.

Los Angeles Lakersi so bili s 129:126 boljši od Brooklyn Netsov. Za Jezernike je slabih 17 minut odigral tudi LeBron James in dosegel 10 točk, njegov zvezdniški soigralec Anthony Davis pa v 14 minutah 13.

Drevi tretja pripravljalna tekma čaka tudi Dallas s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem. Ljubljančan se je vrnil v Madrid in se bo ob 20.45 pomeril proti madridskemu Realu, pri katerem je tudi začel poklicno pot.

Sezona rednega dela Lige NBA se bo sicer začela v noči s 24. na 25. oktober.