22-letni Luka Dončić je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
22-letni Luka Dončić je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Dončić je tako velika okrepitev Slovenije v boju za olimpijske igre. Je pa selektor Aleksander Sekulić ostal brez Žana Marka Šiška, ki si je spet poškodoval tetivo na levem stegnu, zaradi katere je bil letos dva meseca že odsoten s košarkarskih igrišč.

Podrobni pregledi in slikanje z magnetno resonanco, ki jih je Šiško opravil v torek, pa so pokazali vnovično poškodbo prepone. Okrevanje bo trajalo najmanj od dva do tri tedne in tako Šiško kljub veliki želji in pripravljenosti reprezentanci v Kaunasu ne bo mogel pomagati.

Sekulić: Videli bomo, ali deluje, kar smo si zamislili
"Vsi skupaj že komaj čakamo ti dve tekmi. Dobili bomo prvo sliko, kako
je vse skupaj in ali deluje, kar smo si skupaj zamislili. V zadnjih dneh se nam je priključilo nekaj novih obrazov. Na treningih še ni bilo časa za uigravanje in s tega vidika nam bosta tekmi še pomembnejši. Na igrišču bomo skušali uveljaviti prednosti, ki jih imamo. Predvsem pa moramo najti ravnovesje v napadu. Igralci prihajajo iz različnih okolij in pomembno je, da se čim prej povežejo v celoto. Na žalost v reprezentanci ne bo poškodovanega Žana Marka Šiška, ki mu vsi skupaj želimo čim hitrejše okrevanje," je povedal selektor Sekulić.

Slovenska in hrvaška reprezentanca se bosta v sredo po obračunu na Reki znova pomerili že v petek. Obračun v ljubljanskih Stožicah se bo začel ob 20. uri.