Slobodan Subotić že odhaja iz Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Slobodan Subotić že odhaja iz Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Subotić odhaja, kdo ga bo nasledil

"Razlog je trenutna finančna situacija v klubu, ki je jaz ne znam popraviti, ne morem popraviti in imam zvezane roke," je ob potrditvi odstopa povedal 56-letni Subotić.

Kot pravi Subotić, v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja tudi legenda v dresu zmajev, ni našel načina, da v Olimpiji uresniči svoje načrte. Kot je slikovito opisal, se je znašel pred steno in poti naprej ni več: "V klubu sem bil več kot mesec dni in mislim, da smo naredili zelo veliko za klub, ga pripravili na novo sezono, naredili program, a zadnji teden sedim v pisarni in ne dvigujem telefonov, ker imam zvezane roke. Ljudje pa hodijo na vrata za dogovore, kličejo ..."

Subotić naj bi že imel novega delodajalca. Po poročanju spletne strani asia-basket.com je postal trener libanonske ekipe Al Ryadi Bejrut. "To ponudbo imam že več dni in je finančno zelo ugodna. Zdaj se bom v nekaj dneh dokončno odločil."

Upravni odbor Uniona Olimpije je Subotiča na mesto direktorja imenoval 7. maja. Na tem mestu je zamenjal Janeza Rajglja, ki so ga odstavili nekaj dni prej.

Möderndorferju je žal
Predsednik Uniona Olimpije Jani Möderndorfer pa je ob Subotićevem odstopu za TV Slovenija dejal: "Strašno mi je žal, da se je tako odločil. Imela sva daljši pogovor, kjer sva poskušala rešiti zaplet, a se ni izšlo." O Subotićevem nasledniku pa je Möderndorfer pojasnil: "Imen je kar nekaj, a o tem odloča upravni odbor. Na prvi seji se bomo pogovorili o tem." Upravni odbor kluba poleg predsednika sestavljajo Miriam Hočevar (Pivovarna Union, Samo Jošt (Telekom), Damjan Kralj (BTC), Borut Meh (HSE), Tomaž Jontes (Mobitel), Andrej Slapar (Tavarovalnica Triglav) in Aleš Pogačnik (Intersport).

Subotić odhaja, kdo ga bo nasledil