Ničla kapetana Marka Miliča se v prvem polčasu niti ni poznala. Več kot odlično so ga zamenjali Jasmin Hukić (13), Ronell Taylor (11) in Miha Zupan (8). Foto: EPA
Ničla kapetana Marka Miliča se v prvem polčasu niti ni poznala. Več kot odlično so ga zamenjali Jasmin Hukić (13), Ronell Taylor (11) in Miha Zupan (8). Foto: EPA
Jasmin Hukić
Jasmin Hukić je v prvem polčasu zadel štiri trojke. Foto: RTV SLO
Zmaji še enkrat nadigrali zvezdo

Zmaji so na tretji, odločilni, tekmi četrtfinala slavili s 97:74 in prišli do več kot zaslužene zmage nad Beograjčani, prve na gostovanjih v Srbiji po več kot treh letih in kar 18 porazih.

Ponovili recept s sobotne tekme
Pritisk težke tekme je bil viden le na začetku, ko so gostje dosegli dve točki, nato pa pred anemičnim občinstvom začeli igrati košarko, na las podobno tisti iz sobotne velike zmage v Tivoliju. S strnjeno obrambo so zaprli Zvezdin napad, tudi prva igralca Tadijo Dragičevića in Omarja Cooka (v prvem delu skupaj 9 točk), in prihajali do lahkih točk iz protinapadov.

Že v prvem polčasu plus 12 za zmaje
Ljubljančani so pobudo prevzeli v zadnjih sekundah prve četrtine z zadeto trojko Jasmina Hukića (17:19), v nadaljevanju pa po nizu 9:0 povedli s 34:25 v 16. minuti. Najvišje gostujoče vodstvo v prvem delu je bilo v 19. minuti, ko je bilo po četrti zadeti trojki Hukića in ukradeni žogi Maurica Baileyja že 45:33.

Zmaji tudi v drugem delu bruhali ogenj
Padca v tretji četrtini ni bilo, še več, zmaji so še naprej bruhali ogenj. Drugi del so začeli z nizom 10:0, ki jih je pripeljal do neulovljive prednosti 17 točk (55:38). V 34. minuti je bilo po trojki Mihe Zupana že plus 26.

Zdaj proti Partizanu
Ob taki igri ekipe Aleksandra Džikića bi se kolena utegnila zašibiti tudi Partizanu, prvemu favoritu tekmovanja in nasprotniku tivolskega moštva v polfinalu zaključne četverice.

Dragič: Džikić je opravil super delo
"Sobotna zmaga nas je še dodatno motivirala. Ključ tekme je bilo zaustaviti Cooka in Dragičevića, naprej se moramo le še boriti in na Final 4 dati vse od sebe. Trener je opravil super delo, rotiral vse igralce, da smo lahko nanje pritiskali," je po tekmi povedal Goran Dragič, z 18 točkami tretji gostujoči strelec.

Liga NLB, četrtfinale, tretja tekma:
Crvena zvezda - UNION OLIMPIJA 1:2
74:97 (17:19, 21:29, 14:23, 22:26)
Subotić 18; Hukić, Taylor 19, Dragič 18.

Že odigrano:
ZADAR
- FMP 2:1

HEMOFARM - Budućnost 2:1

Cibona - PARTIZAN 0:2

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrali so na dve zmagi.

Polfinale, 25. april:
PARTIZAN - UNION OLIMPIJA

ZADAR - HEMOFARM

Ž. K.

Zmaji še enkrat nadigrali zvezdo