Nenad Trajković je s Krko letos le dvakrat zmagal. V superpokalu je premagal Union Olimpijo, v Ligi ABA pa le Hemofarm. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nenad Trajković je s Krko letos le dvakrat zmagal. V superpokalu je premagal Union Olimpijo, v Ligi ABA pa le Hemofarm. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jimmy Baxter
Jimmy Baxter zaradi poškodbe palca ni mogel nadaljevati tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dobri rezultati, ki jih je "Džile" dosegel s Krko (dvakrat državni prvak in osvojen Eurochallenge), so pustili velik pečat med dolenjskimi ljubitelji košarke. Srbskemu strokovnjaku so tako v Novem mestu pripravili prijetno dobrodošlico, ob koncu tekme so ga z glasnim skandiranjem vabili nazaj h Krki, ob tem pa je marsikdo izrekel tudi kakšno pikro na račun zdajšnjega trenerja Nenada Trajkovića.

Džikić ugnal nekdanjega mentorja
"V prvi vrsti bi čestital Krki, ki je iz nas zvlekla vse kar smo trenutno zmožni in tudi, česar trenutno nismo sposobni. Gostitelji so se odlično pripravili, kar sem tudi pričakoval. Krka ima odličnega trenerja. Njemu se moram zahvaliti, da sem danes to v trenerskem poslu. Če ne bi bilo njega, jaz ne bi bil to, kar sem. Do konca življenja mu bom hvaležen za vse," je povedal Džikić, ki se je zahvalil Trajkoviću, saj ga je le ta pred leti vpeljal v trenersko delo in bil nekaj sezon njegov mentor.

Na koncu je jeziček na tehtnici prevesila conska postavitev v obrambi moštva iz Vilne: "Z načinom igre nisem povsem zadovoljen. Začeli smo v nekem krču, vendar pa sem na koncu zelo zadovoljen z zmago. S cono smo preobrnili izid, tako kot je Krka prišla do prednosti. Oboji smo igrali pametno. Danes je bila to šahovska partija."

Baxter bi edini lahko razbil cono
Trajković je bil po tekmi obžaloval poškodbo Jimmya Baxterja, saj je Srb prepričan, da je ameriški krilni košarkar tisti, ki bi lahko našel rešitev za consko obrambo: "Zahvalil bi se Aleksandru Džikiću za izrečene besede in mu čestital za zasluženo zmago. Tak je šport. Znova smo igrali dobro, a tudi tokrat nismo znali tekme zaključiti v svojo korist. V zadnjih minutah nismo bili tako kot proti Olimpiji dovolj skoncentrirani v obrambi, poleg tega pa v napadu nismo imeli igralca, ki bi lahko razbil cono. Računal sem na Jimmyja Baxterja, a si je poškodoval palec in ni mogel nadaljevati tekme, drugih strelcev pa nimamo."

Trajković je ob enem potarnal, da v ekipi poleg Baxterja nima pravega strelca z razdalje in ravno zaradi tega toliko težje igra Krka proti coni. Med odločilnimi faktorji na obračunu pa so po njegovem mnenju odločile tudi izgubljene žoge. Gostitelji so jih izgubili kar 22 – Bojan Krivec 5, Zoran Dragić pa 4 – in tako dovolili litovskim podprvakom, da so dosego lahkih košev.

Trajković veliko pričakuje od Raya
Prvič je za Krko zaigral Allan Ray, ki je klub okrepil šele v ponedeljek. Ameriški branilec se je izkazal s 14 točkami in štirimi podajami, z njegovo igro pa je bil zadovoljen tudi trener: "Zadovoljen sem z njim. Opravil je le dva treninga in se le bežno naučil akcij. Mislim, da nam bo v veliko pomoč. Pričakujem, da bo iz tekme v tekmo boljši in bo dokazal, da gre za odličnega igralca."

Ray je bil drugi strelec Krke. 20 točk je prispeval Jerome Jordan, ki je dobro igral že proti Olimpiji. Jamajški center, ki kot kaže prihaja v pravo formo, je bil s statističnim indeksom 26 tudi najboljši posameznik na tekmi. V statistiko je vpisal še osem skokov. "Močno smo si želeli te zmage. Igrali smo dobro in vodili praktično vso tekmo. V zadnji četrtini smo nerazumljivo popustili v obrambi in to nas je ponovno stalo uspeha. Težko je bilo v ključnih trenutkih. Treniralo smo napad proti coni, a tedaj nismo reagirali pravilno. To moramo popraviti še na treningih, da nas naslednji nasprotnik ne bo mogel tako presenetiti," je povedal Jordan.