Sašo Ožbolt je v Milanu odigral odlično, pred tekmo v Stožicah pa razmišlja le o zmagi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Ožbolt je v Milanu odigral odlično, pred tekmo v Stožicah pa razmišlja le o zmagi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jure Zdovc podarja, da je milanska Olimpia izjemno nepredvidljiva ekipa. Foto: Sandi Fišer
Giorgi Šermadini, Ibrahim Jaaber
Ibrahim Jaaber je bil na prvi tekmi najboljši strelec svojega moštva. Dosegle je 13 točk. Foto: EPA

Prvi medsebojni obračun so v Milanu dobili Ljubljančani (72:76). Za izjemno pomembno gostujočo zmago sta bila najzaslužnejša zdajšnji in nekdanji kapetan moštva Goran Jagodnik ter Sašo Ožbolt, ki sta dosegla po 19 točk. Slednji je odlično začel obračun in imel izjemen strelski dan (iz igre 7/9). Pred drugo tekmo z italijansko Olimpio pa odločno pravi: "Moramo zmagati!"


Postavljeni v vlogo favorita
"Vemo, kaj nam morebitna zmaga prinaša. O čem drugem sploh ne smemo razmišljati. Nedvomno bo zelo težka tekma. Verjetno bo podobna srečanju proti Valencii, ko smo bili prav tako postavljeni v vlogo favorita. S tem se moramo spoprijeti in bomo videli, kako bomo ta pritisk prenesli," je dodal branilec zeleno-belih in se spomnil tekme v Milanu ter ključa do uspeha na prvi tekmi: "Imeli smo dokaj dober strelski dan. Tudi v obrambi smo odigrali dobro. Žoga je lepo krožila, tako da nam je uspelo najti odprtega igralca. Tako si želimo odigrati tudi to tekmo."


Polna dvorana šesti igralec zmajev
Za kako pomembno srečanje gre in da je zmaga praktično nujna, se zaveda tudi trener Olimpije Jure Zdovc: "Pred nami je še ena tekma, ki jo moramo dobiti in hvala bogu, da je tako. Zavedamo se pomembnosti tega srečanja. Smo v dobrem položaju. Igrali bomo pred svojimi navijači in pred polno dvorano. Nasprotnik je ekipa, ki je dvakrat z lahkoto zmagala v gosteh in je zelo nepredvidljiva ekipa. To je za nas dodatno opozorilo. Ne sme nas uspavati naša zmaga v Milanu. Bo zanimivo, a kot sem že rekel, igramo pred svojimi navijači, ki bodo nedvomno naš šesti igralec."

Tako kot Zdovc tudi kapetan Jagodnik veliko prednost vidi v domačem terenu in izjemni publiki, ki letos spodbuja Ljubljančane: "Prisotna je neka pozitivna nervoza, saj bi si z zmago praktično zagotovili tako želeno uvrstitev med najboljših 16. Pred tekmo bo nedvomno ta nervoza izginila in nas bo neverjetna atmosfera znova ponesla. Upam, da do zmage." Zmaji so po šestih letih na samem pragu uvrstitve med najboljših 16, kar bi bil izjemen uspeh. Pred sezono - glede na stanje v klub - ni nihče upal, kaj takega napovedati.

Obeta se pravi boj
Pomembnosti srečanja se zavedajo tudi v gostujočem taboru. Milančani letos uspešno igrajo tako v Evroligi, kjer se potegujejo za nadaljevanje, kot tudi v državnem prvenstvu, kjer skupaj s Sieno s šestimi zmagami in porazom zasedajo vrh lestvice. Pred tekmo je ameriški organizator igre z bolgarskim potnim listom Ibrahim Jaaber povedal: "Pričakujemo pravi boj. Zavedamo se situacije v naši skupini. Smo blizu prvim trem. Zelo si želimo uvrstiti v nadaljevanje, tako da moramo proti Olimpiji pokazati pravi obraz in dati vse od sebe."

SKUPINA D, 7. krog
Danes ob 20.45:

UNION OLIMPIJA - ARMANI J. MILANO

VALENCIA - EFES PILSEN

CSKA MOSKVA - PANATHINAIKOS
68:72 (18:23, 17:18, 16:19, 17:12)
Sokolov 17, Voroncevič 11, Smodiš 11 (2/5 za dve, 1/4 za tri) in 4 skoki v 32 minut; Diamantidis 17, Perperoglou 12.


Lestvica:                           
PANATHINAIKOS 7 5 2 +62 12
EFES PILSEN 6 4 2 +16 10
UNION OLIMPIJA 6 4 2 -2 10
ARMANI J. MILANO 6 3 3 +10 9
VALENCIA 6 2 4 -18 8
CSKA MOSKVA 7 1 6 -68 8