Američani v pripravljalnih tekmah ne poznajo poraza. Bo tako tudi na Japonskem? Foto: Reuters
Američani v pripravljalnih tekmah ne poznajo poraza. Bo tako tudi na Japonskem? Foto: Reuters
Jao Ming
Kitajci se v pripravljalnih tekmah niso izkazali. Foto: Reuters

Moštvo NBA-zvezdnikov sta do zmage popeljala košarkar Denverja Carmelo Anthony in Clevelanda LeBron James, ki sta neusmiljeno polnila koš nasprotnika in požela stoječe ovacije občinstva.

Obrambi ZDA je težave delal le center Krištof Lavrinovič, ki je dosegel 26 točk, od tega 18 v zadnji četrtini.

Američani so po sramotnem nastopu na domačih tleh na zadnjem SP-ju, kjer so bili šesti, trdno odločeni popraviti vtis. Pred začetkom SP-ja jih čaka še tekma proti Južni Koreji. V skupini D se bo "dream team" pomeril tudi s Slovenijo.

V drugi tekmi je Italija premagala Južno Korejo s 96:61. Na turnirju nastopa še Turčija.

Brazilci bodo trd oreh
Kitajci so pred domačimi navijači v Pekingu doživeli nov, že sedmi zaporedni poraz v pripravljalnih tekmah. Z 88:78 jih je ugnala Brazilija. Čeprav sta v moštvu gostiteljev prvič po petih letih skupaj zaigrala NBA zvezdnika Jao Ming in Wang, pa to ni ustrahovalo prvakov Južne Amerike. Brazilci so vodili že po dveh četrtinah (44:38), v nadaljevanju pa še pritisnili na "plin" in vodstvo povišali na 75:51. Do konca so Kitajci le še ublažili poraz.

Na istem turnirju so Francozi, kljub vnovični odlični predstavil zvezdnika San Antonia Tonyja Parkerja (22 točk), klonili proti neugodnim Avstralcem z 71:77. Najzaslužnejši za zmago Avstralcev je bil center Milwaukee Bucksov Andrew Bogut z 20 točkami.

Na turnirju Stankovic Cup se bosta v finalu pomerili reprezentanci Nemčije in Grčije.

Turnir v Seulu:
TURČIJA -
ITALIJA 72:61
LITVA - JUŽNA KOREJA 83:81
ZDA - LITVA 111:88

Turnir v Pekingu:
BRAZILIJA -
KITAJSKA 88:78
AVSTRALIJA - FRANCIJA 77:71