Primož Brezec je zadnji dve sezoni najboljši slovenski igralec v Ligi NBA. Foto: RTV SLO
Primož Brezec je zadnji dve sezoni najboljši slovenski igralec v Ligi NBA. Foto: RTV SLO
Marko Milič
Leteči Marko Milič je presenečen nad formo Američanov. Foto: Reuters
LeBron James
Bo LeBron James občutil moč Slovenije? Ali pa jo bo pohodil? Foto: EPA

Srečanje 3. kroga na svetovnem prvenstvu skupine D morda prihaja v neprijetnem trenutku, saj Američani (ponižani na zadnjih dveh velikih tekmovanjih) igrajo dobro in motivirano, kot že dolgo ne. Hkrati pa Slovenijo ne hrabri preveč dobra forma, saj je v nedeljo po neumnem izgubila tekmo z Italijo.

Milič presenečen nad Američani
"Američani igrajo veliko bolje, kot sem pričakoval. Odlično so se pripravili na to prvenstvo, poiskali trenerja, ki poznata evropsko košarko, in sestavili ekipo brez zvezdnikov, a z odličnimi igralci. So absolutni favoriti za zlato. Mi moramo odigrati sproščeno in paziti, da ne potrošimo preveč energije, saj nas nato čakata veliko pomembnejša dvoboja," opozarja Marko Milič.

Center Primož Brezec, ki si kruh služi pri Charlottu, napoveduje, da bodo igralci igrali maksimalno in ne bodo varčevali z močmi. Selektor Aleš Pipan pa ima nekoliko drugačen pogled: "Moja filozofija je vedno ista. Na vsaki tekmi je treba startati na zmago. Vsak igralec mora dati vse od sebe, jaz pa bom poskrbel za enakomerno porazdeljeno minutažo. Seveda pa ima vsak od nas v mislih tudi naslednji obračun proti Portoriku, na katerega smo se že začeli pripravljati."

James podpira kolektivno igro
Američani lovijo svojo prvo lovoriko po olimpijskih igrah 2000 in so očitno le našli recept za dominantne igre. Tako njihov zvezdnik LeBron James razmišlja: "Vsi igramo veliko bolje, ko ne mislimo na statistiko posameznih igralcev." Prvo ime Clevelanda opozarja na veliko prednost: "Na tem turnirju nam je uspelo veliko posameznih serij, ko se v nekaj minutah odlepimo za 10 ali celo 15 točk."

Slovenijo pa kar pozabil ...
LeBron James je kot prva favorita označil Argentino in Španijo, ob tem pa dodal: "Najprej moramo seveda premagati tudi Italijo in Senegal." Zvezdnik Lige NBA je tako kar pozabil na Slovenijo. Se mu bo to maščevalo?

Torek ob 12.30 (prenos na TVS 2): 
SLOVENIJA - ZDA                   
                                  
Nesterovič         Johnson        
Lakovič            Hinrich        
Bečirovič          James          
Brezec             Jamison        
Nachbar            Battier        
Jurak              Wade           
Udrih              Paul           
Slokar             Bosh           
Ožbolt             Howard         
Milič              Miller         
Dragič             Brand          
Zagorac            Anthony