Sašo Ožbolt ali po novem Sašo Ožuboruto. Foto: RTV SLO
Sašo Ožbolt ali po novem Sašo Ožuboruto. Foto: RTV SLO
Teoman Alibegovič
Teoman Alibegovič je za slovensko reprezentanco dosegal v povprečju 19 točk na tekmo. Foto: EPA

V uradnih zapisnikih se pojavljajo naslednja imena: Sani Bečiroviči (Sani Bečirovič), Goran Doragiči (Goran Dragič), Jaka Rakoviči (Jaka Lakovič), Sašo Ožuboruto (Sašo Ožbolt), Beno Udoriku (Beno Udrih), Bošutojan Nafubaru (Boštjan Nachbar), Purimožu Burezetsu (Primož Brezec), Goran Juraku (Goran Jurak), Radosurau Nesuteroviči (Radoslav Nesterovič), Urošu Surokaru (Uroš Slokar), Žerimiru Zagoratsu (Želimir Zagorac), Maruko Miriči (Marko Milič), trener: Arešu Pipan (Aleš Pipan).

Alibegovič še nekaj časa neulovljiv
Najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov je Teoman Alibegovič, ki je v 52 nastopih v dresu z državnim grbom dosegel 990 točk. Na drugem mestu je Jure Zdovc, ki je na 57 tekmah dosegel 755 točk, tretji pa Boris Gorenc (620 točk, 67 nastopov). Izmed aktivnih igralcev je Marko Milič uvrščen na četrto mesto s 584 točkami na 53 tekmah. Sani Bečirovič je deveti s 357 točkami (34).

Američani s tremi kapetani
Ameriška reprezentanca, ki bo v tretjem krogu predtekmovanja nasprotnica Slovenije, bo na Japonskem nastopala kar s tremi kapetani. Selektor Mike Krzyzewski je te vloge določil LeBronu Jamesu, Carmelu Anthonyju in Dwyanu Wadu.