Sašo Ožbolt je občutil trdo obrambo Američanov. Foto: EPA
Sašo Ožbolt je občutil trdo obrambo Američanov. Foto: EPA

"Čestitam Američanom za zasluženo zmago, predvsem pa bi čestital mojim igralcem, ki so odigrali dobro tekmo. Nasprotnik je pač premočan za kaj drugega kot prepričljiv poraz. Vse misli so zdaj usmerjene v tekmo s Portorikom, ki je ključna na poti v nadaljnje tekmovanje," je dejal Aleš Pipan.

Sašo Ožbolt: "Dali smo vse od sebe, vendar ko so Američani zaigrali agresivneje v obrambi, so se takoj pojavile težave. Izgubili smo precej žog, nasprotnik pa je prek hitrih protinapadov višal razliko."

Mike Krzyzewski, selektor ZDA: "Vedeli smo, da je Slovenija izgubila težko tekmo z Italijo in da jo jutri čaka zelo pomemben obračun s Portorikom. Vseeno so odigrali pogumno, bil sem kar malce presenečen, kako trdo. Morali smo igrati na vso moč, da smo jo premagali. Tekma je bila lepa in mislim, da so gledalci uživali v predstavi obeh moštev."
Elton Brand: "Slovenija je tekmo začela zelo dobro. Trdo v obrambi in navdahnjeno v napadu, zato smo morali v drugi četrtini spremeniti našo obrambo in šele nato je naša igra tekla bolj gladko. Dobro je delovala tudi zamisel trenerja, da igramo z dvema peterkama."