Aleš Pipan Foto: EPA
Aleš Pipan Foto: EPA
Primož Brezec
Primož Brezec je dal Portoriku 14 točk. Foto: EPA

"To je bila pomembna zmaga, saj nas ohranja v igri za napredovanje. Ostajamo trdno na tleh, kajti jutri je nov dan in tekma s Kitajsko, ki jo moramo dobiti. Če bomo pristopili z enako mentaliteto kot danes in vseh štirideset minut ohranili visok ritem igre, sem prepričan, da bomo zmagali. Začeli smo zelo dobro, vendar je bilo jasno, da v takem ritmu ne moremo odigrati vse tekme. Odločilno je bilo, da smo 80 odstotkov tekme dobro pazili na Arroya in Ayusa," je po tekmi dejal Pipan.

Primož Brezec: "To je velika zmaga za Slovenijo, saj Portoriko ni slaba ekipa. Vedeli smo, da sta Ayuso in Arroyo glavni nevarnosti. Dobro smo ju proučili in večino tekme uspešno nadzorovali. Igrali smo dobro, sicer imeli nekaj slabih trenutkov, toda skupno gledano moramo biti zadovoljni. Zmagam se ne gleda v zobe. V zadnjem krogu nas čaka še pomembnejši obračun s Kitajsko, zmaga pa nas vodi v 'sladko' osmino finala."

Julio Toro, selektor Portorika: "Slovenija ima zelo dobro ekipo, ki je odlično začela tekmo in nas takoj postavila v podrejen položaj. Mi smo na drugi strani štartali preveč mehko, z napačno mentaliteto in vso tekmo lovili zaostanek. V drugem polčasu smo sicer glave postavili na pravo mesto in se skoraj vrnili v igro, toda v odločilnih trenutkih smo zgrešili nekaj metov in znova zaostali. Hoteli smo zmagati, toda nocoj to ni bilo mogoče."

Carlos Arroyo: "Začetni zaostanek nas je potrl in težko se je bilo vrniti v igro. Pri Sloveniji vsi znajo igrati košarko, znajo držati žogo v posesti, mi pa nismo imeli najboljšega strelskega večera."