Mik Pavlovič bi proti Kitajcem tvegal z Boštjanom Nachbarjem. Foto: RTV SLO
Mik Pavlovič bi proti Kitajcem tvegal z Boštjanom Nachbarjem. Foto: RTV SLO
Jao Ming
Jao Ming bo v četrtek glavna ovira Slovencev na poti v osmino finala. Foto: EPA
Jure Zdovc
Jure Zdovc: Po tekmi s Kitajsko se bomo veselili mi. Foto: RTV SLO


Pavlovič je predstavo Slovencev označil za zelo dobro odigrano tekmo, še posebej v prvem polčasu. "Prikazali so odlično kolektivno obrambo z veliko pomočjo visokih igralcev nižjim in dobro zapirali prostor. Odličen je bil predvsem Lakovič ter obramba na Arroyu in Ayusu. Ta ritem so prenesli tudi v napad. Pohvalen je tudi dober skok," je povedal košarkarski strokovnjak.

Drugi polčas je Pavlovič pokomentiral takole: "V drugem delu je spet sledil nerazumljiv padec, še posebej v tretji četrtini. K sreči je Pipan dobro vodil ekipo z menjavami. Posebej moram poudariti zamenjavo Slokarja in Zagorca. Slednji je bil spočit in je igral res odlično, tako da na njega lahko računamo tudi naprej."
"V napadu je poleg Lakoviča treba pohvaliti še Brezca in njegovo igro. To je prava igra centra - v kontaktu! Tako je treba igrati tudi jutri," je še dodal Pavlovič, ki pa je poudaril, da so si slovenski košarkarji znova privoščili preveč izgubljenih žog.

In kaj napoveduje za tekmo proti Kitajski? "Danes se je pokazalo, da lahko igramo s tremi branilci in z dvema centroma. Sam bi proti Kitajcem tvegal z igro z Nachbarjem, ker je igralec, ki lahko razbije kitajsko obrambo."

Zdovc: Dokazali smo, da smo boljši
Tudi Jure Zdovc ni skoparil s pohvalami na račun igre slovenskih košarkarjev proti Portoriku. "Mislim, da smo odigrali pravo tekmo z nekaj nihanji. Na nivoju sta bila tako obramba kot napad. Res je, da so bili Portoričani nekoliko izpraznjeni po včerajšnji tekmi proti Kitajski, a to seveda ni glavni razlog za naš uspeh. Bili smo bolj motivirani in dokazali smo, da imamo tako boljše posameznike kot ekipo," je za MMC dejal nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant.

Manjši padec v drugem polčasu ga ni preveč vznemiril. "Ne moremo pričakovati, da bi premagali Portoriko za 20 ali 30 točk. Sicer smo imeli tudi malo sreče, da se niso približali še bolj, kot so se, toda vse, kar so poskušali, je bilo bolj indvidualno in na silo," je povedal Zdovc, ki proti Kitajski pričakuje trdo tekmo, a meni, da se bo na koncu veselila Slovenija.

"Treba se bo dobro spočiti in pripraviti. Kitajci imajo dobre igralce in trenerja ter so izredno motivirani," ocenjuje svetovni prvak z Jugoslavijo izpred 16 let. In kje vidi rešitev za Jaa Minga? "Treba ga je poskušati sprovocirati, saj zna hitro izgubiti živce. Že danes se je videlo, da je treba igrati agresivno in se ne "šparati". Brezec je igrišče zapustil s petimi osebnimi napakami, Nesterovič pa si je prislužil štiri."