Dvoboj Jao Minga in Raša Nesteroviča bomo spremljali tudi na svetovnem prvenstvu na Japonskem, ki se začne 19. avgusta. Foto: EPA
Dvoboj Jao Minga in Raša Nesteroviča bomo spremljali tudi na svetovnem prvenstvu na Japonskem, ki se začne 19. avgusta. Foto: EPA

"Zdaj sem na 80 odstotkih. Okrevam hitreje, kot sem pričakoval. Čutim, da se približujem optimalnemu stanju," pravi 226 cm visoki center Houston Rocketsov, ki si je 11. aprila zlomil nogo. V prejšnji sezoni je imel povprečje 22,3 točke in 10,2 skoka na tekmo ter bil najučinkovitejši center v Ligi NBA.

Španci premagali Kitajce kar za 47 točk
Kitajci, zadnji nasprotniki Slovenije na SP-ju v predtekmovanju, so se vrnili v domovino po neuspešni evropski turneji, na kateri so izgubili 6 od 7 srečanj. V ponedeljek jih je s 74:66 premagala Angola, še prej pa so bili Španci boljši kar za 47 točk.

Ming: Lahko pridemo do četrtfinala
Kljub temu je Ming optimist: "Proti močnim nasprotnikom moramo igrati samozavestneje. Če bomo psihično dovolj močni, verjamem, da na svetovnem prvenstvu lahko pridemo do četrtfinala."

Ming bo izpustil še pripravljalni tekmi proti ZDA in Braziliji v Gvangdžovu 7. oziroma 8. avgusta, prijavljen pa bo za turnir, na katerem bodo sodelovale reprezentance Grčije, Francije, Nemčije, Brazilije in Avstralije, ki se začne 11. avgusta.