Slovenski navijači po tekmi proti Italiji niso bili preveč zadovoljni. Foto: EPA
Slovenski navijači po tekmi proti Italiji niso bili preveč zadovoljni. Foto: EPA

Slovenski navijači so v dvorani v Saporu oboroženi z navijaškimi pripomočki in zastavami, nase pa opozarjajo predvsem s športnim obnašanjem in navijanjem. Slovenski način navijanja je očitno pritegnil mirne japonske obiskovalce, ki na tekmah naše reprezentance simpatizirajo s Slovenijo.

Za zdaj ima medalje šest Slovencev
Slovenija prvič nastopa na svetovnih prvenstvih, kljub vsemu pa se šest slovenskih košarkarjev že lahko pohvali z medaljo na SP-jih. Ivo Daneu ima zlato iz Ljubljane 1970 ter dve srebri iz Ria de Janeira (1963) in Montevidea (1967). Zlato imajo še Peter Vilfan (Manila 1978), ki je bil tretji štiri leta pozneje v Kolumbiji, Aljoša Žorga (Ljubljana 1970) in Jure Zdovc iz Buenos Airesa 1990. Soigralca Daneua na "srebrnih" prvenstvih sta bila Vital Eiselt in Borut Bassin.

Gospodinja je lahko več časa s Tonyjem
Na svetovno prvenstvo je pripotovala tudi Eva Longoria, zvezdnica nadaljevanke Razočarane gospodinje. Čeprav njen fant Tony Parker zaradi zloma prsta na roki ne more pomagati Franciji, prikupna lepotica skupaj s Parkerjem navija za galske peteline.