Peter Vilfan meni, da bo branilska naveza Portorika Arroyo-Ayuso težko ponovila igro, kot jo je prikazala proti Kitajski. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan meni, da bo branilska naveza Portorika Arroyo-Ayuso težko ponovila igro, kot jo je prikazala proti Kitajski. Foto: RTV SLO

Tisto, kar je najbolj pomebno, pa je, da so vsi igralci, ki so stopili na parket, prišli do svojih trenutkov in dobrih potez. To pomeni, da so tekmo vsi končali zadovoljni. Še bolj mi je všeč, da so celo malo jezni in to upravičeno na nekatere sodniške odločitve. Menim, da bo v tem prava doza motiviranosti in koncentracije, ki jo potrebujemo za tekmo proti Portoriku.

Končno združena Brezec in Nesterovič
Selektor Aleš Pipan je tokrat zelo dobro razporedil minutažo in sestavljal peterke, še posebej pa sem zadovoljen, ker je za nekaj časa združil Primoža Brezca in Raša Nesteroviča. Menim, da bi v naši reprezentanci morali občasno razmišljati, da naj se drugi prilagajajo nam, in ne samo mi drugim.

Nova zrelost reprezentance
Zdi se mi, da je poraz proti Italij praktično pozabljen. To se je videlo tudi na včerajšnjem druženju novinarjev z igralci in Pipanom. Za mene je to dokaz neke nove zrelosti te ekipe. Videti svoje napake in napake drugih ter biti dovzeten tudi do kritike, ki se je po tekmi pojavila ter jo potem obrniti v svoje dobro in priti iz tega položaja še močnejši.

Portoriko najbolj podoben "bivši jugi"
Portoriko je danes na srečo igral zelo težko tekmo proti Kitajski. Najnevarnejša igralca Ayuso in Arroyo sta igral praktično vseh 45 minut. Oba sta odlično zadevala in bila najboljša strelca, tako da že po nekem verjetnostnem računu upam, da take igre v sredno ne bosta mogla ponoviti. Ne smemo pozabiti, da je Portoriko izjemno neugodna ekipa, ki me od vseh najbolj spominja na nekatere nekdanje jugoslovanske reprezentancam s kakovostnimi in vsemi žavbami namazanimi igralci. In to je največja nevarnost jutri.

Peter Vilfan