Goran Dragič še ni dobil zelene luči Phoenixa. Foto: Reuters
Goran Dragič še ni dobil zelene luči Phoenixa. Foto: Reuters
Memi Bečirovič
Veliko načrtov selektorja Memija Bečiroviča je povezanih z Dragičem. Foto: MMC RTV SLO
Goran Dragič
Goran Dragič upa, da se bo lahko pridružil reprezentanci na Kitajskem. Foto: MMC RTV SLO

V torek bo slovenska košarkarska reprezentanca začela priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo v Turčiji. Eden ključnih igralcev pomlajene vrste Memija Bečiroviča bo nedvomno Goran Dragič, ki je letos navdušil v dresu Sunsov.

Lani poškodba kolena
Nastop Ljubljančana na SP-ju je še pod vprašajem. "Gogi" se je na lanskem evropskem prvenstvu poškodoval koleno, zato njegovi delodajalci niso nič kaj navdušeni nad letošnjo reprezentančno akcijo. Dokončno bo usoda nastopa Dragiča jasna po zdravniškem pregledu, ki ga bo opravil v prihajajočih dneh, še pred zborom izbrane vrste, v ZDA. "Že v soboto se odpravljam v Phoenix na zdravstvene preglede, tam pa bom opravil tudi nekaj treningov, saj želi strokovni štab videti, ali je z mojim kolenom vse v najlepšem redu, obenem pa jim bom še osebno predstavil natančnejši termin priprav, ki so ga na elektronski naslov sicer prek direktorja reprezentance Mateja Avanza dobili že v marcu. Če bo koleno - tako kot pričakujemo - zdravo, bo klub, kot smo se dogovorili, dal zeleno luč za moj odhod na Kitajsko," je dejal Dragič.

"Komaj čakam, da se priključim reprezentanci, saj je nastop zanjo zame vselej velika čast, izjemen motiv in nekaj prav posebnega," je sklenil 24-letnik.

Individualne treninge bo imel že v ZDA
Dragič se bo reprezentanci po nekoliko spremenjenem programu zdaj pridružil kar na Kitajskem konec julija. Ko bo preglede opravil, se bo 24-letni slovenski branilec najprej odpravil v Las Vegas, kjer vodstvo kluba trenutno spremlja poletno ligo NBA, sledilo bo kratko obdobje individualnih treningov in nato zaradi lažje logistike potovanje neposredno v Liudžov na Kitajsko.

Slovenija bo tam v okrnjeni zasedbi, brez Jake Lakoviča, Bena Udriha, Boštjana Nachbarja in Gorana Jagodnika, gostovala na Stankovićevem pokalu z Avstralijo, Iranom in Kitajsko. Omenjeni košarkarji se bodo v domovini pripravljali po posebnem programu, med drugim tudi kot gostje ProBasketball kampa v Ljubljani.

Če bo koleno zdravo, gre na Kitajsko
"Že v soboto se odpravljam v Phoenix na zdravstvene preglede, tam pa bom opravil tudi nekaj treningov, saj želi strokovni štab videti, ali je z mojim kolenom vse v najlepšem redu, obenem pa jim bom še osebno predstavil natančnejši termin priprav, ki so ga na elektronski naslov sicer prek direktorja reprezentance Mateja Avanza dobili že v marcu. Če bo koleno - tako kot pričakujemo - zdravo, bo klub, kot smo se dogovorili, dal zeleno luč za moj odhod na Kitajsko," je dejal Dragič.

Dragičev nastop na SP-ju tudi v interesu Phoenixa
"Dogovor smo imeli s Stevom Kerrom in Davidom Griffinom, ki sta nato zapustila klub. V klubu tako nekaj časa ni bilo prave osebe, ki bi odločala o primeru Gorana Dragića, nato pa smo se dogovorili, da naš košarkar lahko izpusti uvodni del priprav na Rogli, a le pod pogojem, da se - drugače kot je bilo sprva načrtovano - udeleži Stankovićevega pokala. Za to, da bi bilo s kolenom kaj narobe, se ne gre bati, zato pričakujem zeleno luč Phoenixa že v naslednjem tednu, saj sta tako glavni trener Sunsov Alvin Gentry kakor tudi njegov pomočnik Igor Kokoškov dala vedeti, da je v interesu kluba, da Dragić igra na svetovnem prvenstvu," pojasnjuje direktor Matej Avanzo.