Zmago Sagadin je vodil večerni trening košarkarjev Uniona Olimpije. Foto: EPA
Zmago Sagadin je vodil večerni trening košarkarjev Uniona Olimpije. Foto: EPA
Sašo Filipovski
Saša Filipovskega pred letošnjo sezono niso hoteli na klopi zmajev. Foto: RTV SLO
Zmago Sagadin
Zmago Sagadin je na tivolski parket kot trener domačega moštva stopil prvič po treh letih. Foto: RTV SLO
Hrvoje Ciketić
Je končana odisejada z Modul Groupom? Foto: RTV SLO

Pri Unionu Olimpiji so v izjavi za javnost zapisali: "Danes popoldne so zasedali predsednik kluba Andrej Lah, podpredsednik kluba Jože Mermal, minister za šolstvo in šport Milan Zver, Dimitrij Kovačič in Jože Zagožen ter razpravljali o trenutni situaciji in dolgoročni strategiji KK Uniona Olimpije. Izražena je bila podpora klubu in volja, da se poišče izhod iz neprijetne situacije. Skladno s sklepi sestanka in soglasjem predsedstva ter večine članov IO kluba je vodenje in pripravo prve ekipe Uniona Olimpije na večernem treningu prevzel Zmago Sagadin."

Sagadin direktor, Filipovski trener?
V kakšni funkciji bosta Sagadin in Filipovski v klubu, še ni znano. Po nekaterih informacijah naj bi Sagadin zasedel enega izmed direktorskih mest, Filipovski pa naj bi bil trener ekipe.

Več bo znano po sredinem zasedanju izvršnega odbora ob 18.00, po katerem bo klub predstavil sklepe.

Sagadin je bil dolgoletni trener ljubljanskega kluba, ki ga je zapustil leta 2002, ko je odšel k Crveni zvezdi. Z njim se je poslovila tudi takratna garnitura kluba, ki je pridelala 800 milijonov tolarjev dolga, ki ga še niso sanirali.

Z Beograjčani se je sporazumno razšel 1. novembra leta 2004. Od takrat ni treniral nobenega kluba. 53-letni strateg je z Olimpijo leta 1994 osvojil evropski pokal v Lozani, tri leta pozneje pa je zeleno-bele popeljal na zaključni turnir četverice v Rim. Sašo Filipovski je vodil zmaje v preteklih dveh sezonah.

"Mislim, da lahko klub iz krize izvlečem v mesecu dni. V Sašu imam zelo dobrega sodelavca. Kopali bomo mesec dni, ključen pa bo čas okoli božiča, ko nastopi odmor. Takrat bom tudi videl, kateri igralci bodo ostali v klubu in kakšne bodo okrepitve. Slednje bomo iskali med nekdanjimi Olimpijinimi igralci in mladimi košarkarji v slovenskem prostoru," je po prvem treningu povedal Sagadin.

Ceno plačala Fric in Ciketić?
Pred sporočilom za javnost iz Uniona Olimpije smo v MMC-ju podatek preverili pri direktorju kluba Gregorju Fricu, ki je potrdil vrnitev Sagadina in Filipovskega, za nadaljnje informacije pa nas je napotil drugam.

Kot kaže, so ga pri Unionu Olimpiji odstavili, saj je tudi pod izjavo za javnost podpisan predsednik Lah.

Po nepotrjenih informacijah je moral iz kluba oditi tudi športni direktor Hrvoje Ciketić, ki je prišel v klub pred sezono pod okriljem skrivnostnega partnerskega podjetja Modul Group.