Samo Udrih je vesel, da bo lahko pomagal Olimpiji, ki letos igra odlično. Na sam sistem Jureta Zdovca se po njegovih besedah ne bo težko privadil, saj sta uspešno sodelovala že v reprezentanci na evropskem prvenstvu na Poljskem. Foto: MMC RTV SLO
Samo Udrih je vesel, da bo lahko pomagal Olimpiji, ki letos igra odlično. Na sam sistem Jureta Zdovca se po njegovih besedah ne bo težko privadil, saj sta uspešno sodelovala že v reprezentanci na evropskem prvenstvu na Poljskem. Foto: MMC RTV SLO
Dino Murić je v Pokalu Spar dokazal, da lahko odigra pomembno vlogo v moštvu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeremy Pargo
Jeremy Pargo, ki je odigral odlično na prvi tekmi, pričakuje zmago, a tokrat po veliko večjem odporu Olimpije. Foto: EPA
Dino Murič
Bo tudi v Evroligi, v kateri je to sezono igral le 17 minut v prvem in 7 minut v drugem delu, dobil več priložnosti? Dino Murič je finalni turnir Pokala Spar odigral zelo dobro. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Vrsta Davida Blatta je v Nokia Areni odčitala Ljubljančanom pravo učno uro, oziroma štirideset minut, košarke. Zmaji so odločni, da se bodo izraelski zasedbi za visok poraz oddolžili. "Upam, da bomo pokazali drug obraz kot v Tel Avivu. Potrebno bo od samega začetka odigrati trdo, agresivno, pravo moško igro. Tako kot smo odigrali do zdaj vse tekme v svoji dvorani. Poskusili bomo presenetiti Maccabi, ki nas je nadigral v vseh elementih igre. Ne bomo mu pač vrnili z obrestmi, a verjamem v našo zmago," je jasen cilj, ki je le zmaga, razkril kapetan Goran Jagodnik.

Formula za uspeh - pametna igra, borbenost in agresivnost
Olimpija bo srečanje proti Maccabiju odigrala na krilih osvojene pokalne lovorike, kjer so uspešno svoje znanje predstavili tudi mlajši člani zeleno-bele vrste. Med najbolj razigranimi na zaključnem turnirju v Škofji Loki je bil Dino Murić, ki je pred tekmo povedal: "Vemo, da bo težka tekma. Za nami je tudi težak pokalni turnir. Z motivacijo že zaradi polne dvorane ne bo problema. Čaka nas ekipa, ki nas je premagala skoraj za 40 točk. Dali bomo od prve minute vse od sebe. Vemo, kaj je naša naloga. S podporo publike lahko verjamemo v zmago."

Ljubljančan v Evroligi letos ni veliko igral. Obljublja, da bo vsako priložnost poskušal čim bolj izkoristiti, ob enem pa priznava, da je na začetku Evrolige imel nekaj treme, prisotnega pa je bilo tudi precej strahu, zdaj pa bo ves ta strah poskušal preusmeriti v dobro igro. "Maccabi igra zelo hitro. Ves čas tesno pokrivajo po celem igrišču. Na prvi tekmi so nam v prvem polčasu dali več kot pol točk iz protinapadov. Gojijo ameriški stil košarke. Potrebno jih je umiriti. Moramo igrati pametno. S to pametno igro, borbenostjo in agresivnostjo jih lahko premagam," je še okviren načrt za ustavitev Blattovih varovancev razkril Murić.

Udrih o letošnji predstavah Olimpije: "Vsa čast!"
Jure Zdovc
je že dalj časa javno govoril, da si v svoji ekipi želi starejšega izmed bratov Udrih. Pred srečanjem z Maccabijem pa se je trenerju zmajev le izpolnila želja in bo na slovenskega reprezentančnega branilca, ki sicer še ni podpisal pogodbe z Olimpijo, že lahko računal. "V zadnjih treh mesecih so se dogajale kar zanimive stvari. Z Juretom sva se prvič slišala že pred tremi meseci, ko sem ravno podpisal pogodbo v Grčiji. Nato znova pred mesecem in pol, a me Grki niso spustili. Tokrat pa sva se slišala in sem se odločil, da bom zapustil Grčijo, v dobri veri, da bo ta opcija uspela," je 'pot' do Olimpijinega dres, v katerem je že odigral sezono 2002/03, opisal Udrih.

Tako kot praktično vse ljubitelje košarke, so Ljubljančani tudi Sama navdušili z letošnjimi igrami in rezultati ter je zato še toliko bolj vesel, da je dokončno le pristal v moštvu iz Stožic: "Tudi sam sem imel pred sezono željo, da bi zaigral za Olimpijo. Zgodile so se neke stvari, da do tega ni prišlo. Vesel sem, da zdaj lahko pomagam Olimpiji, ki letos igra odlično. Mislim, da je vse prijetno presenetila. Tudi mene. Lahko rečem le vsa čast."

Pričakovan boljši odpor zmajev
Tako kot zmaji so tudi košarkarji Maccabija prepričani v uspeh. Tako kot je za izraelske športnike v navadi so stožensko dvorano preizkusili pod budnim varovanjem Mosada. Pred tekmo je Jeremy Pargo, ki je blestel na prvi tekmi z 21 točkami, dejal: "Vsekakor pričakujemo veliko boljši odpor s strani Olimpije, saj le igra doma. Poskušali bomo odigrati svojo igro in seveda zmagati. Ni važno na kakšen način, vsekakor pa bomo vse naredili, da zmagamo. Vsako priložnost želimo čim bolj izkoristiti. Ta tekma proti Olimpiji bo zelo težka. Gremo iz tekme v tekmo."

Tako kot Pargo tudi orjak pod Maccabijevim obročem Sofoklis Schortsanitis pričakuje boljšo Olimpijo, kot jo je bilo moč videti na srečanju v izraelski prestolnici: "Ni važno, kako igramo posamezniki, važno je le, da ekipa zmaguje. To je naš glavni cilj. To je moja glavna naloga. Pričakujemo seveda izjemno težko tekmo. Dobro smo pripravljeni. Trdo treniramo in dali bomo vse od sebe, da uspemo tu v Ljubljani. Vsaka ekipa je doma zelo neugodna. Vedno igramo trdo v obrambi, saj je igra v obrambi najbolj pomembna za uspeh. To ni nobena taktika, pač tako igramo košarko."

Evroliga - 2. del, 4. krog, skupina F

Četrtek ob 20.45:

UNION OLIMPIJA - MACCABI

           


Perry 186 Pargo 188 cm
Ilievski 188 Hendrix 203
Boisa 205 Sharp 183
Gregory 197 Blu 201
Salin 192 Eliyahu 207
Murič 199 Green 206
Jagodnik 203 Pnini 201
Šermadini 216 Burstein 198
Pinkney 208 Eidson 202
Markota 210 Mačvan 206
Udrih 195 Perkins 189
Ožbolt 191 Schortsanitis 206

Trener: Zdovc Trener: Blatt



LOTTOMATICA ROMA - BARCELONA


Lestvica:

BARCELONA 3 3 0 +35 6
MACCABI 3 2 1 +68 5
UNION OLIMPIJA 3 1 2 -37 4
LOTTOMATICA ROMA 3 0 3 -66 3