Sašo Ožbolt je z mirnimi živci tehtnico dokončno prevesil na ljubljansko stran. Foto: Vladimir Nikolič
Sašo Ožbolt je z mirnimi živci tehtnico dokončno prevesil na ljubljansko stran. Foto: Vladimir Nikolič
Union Olimpija
Union Olimpija je nekoliko presenetljivo sezono začela s tremi zaporednimi zmagami. Foto: Vladimir Nikolič
Jure Zdovc in Aleksandar Džikić
Jure Zdovc je bil zadovoljen le z Goranom Jagodnikom. Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Zeleno-beli so v petek v Tivoliju prišli do tesne zmage (60:59), utrujeni nosilci igre so izvlekli pomembni dve točki. Vlado Ilievski, Sašo Ožbolt in Damir Markota so igrali skoraj vseh 40 minut, zato je še toliko pomembneje, da bodo v sredo na voljo tudi Zoran Vrkić, Giorgi Šermadini, Kevinn Pinkney, Kenny Gregory in Marque Perry.

Utrujenost je naredila svoje
''Igrali smo res zelo slabo. Potihoma sem tako igro pričakoval, saj sem videl, da so fantje preveč utrujeni. Nog ni bilo nikjer, reakcije prepočasne, edino 'Jagoda' je izstopal. Ne vem, ali lahko še kdaj ponovimo toliko neumnosti, kot smo jih storili na tej tekmi. Na srečo tudi Krka ni bila razpoložena. Moram priznati, da smo zmagali srečno. Nikakor nismo ujeli ritma, oni so precej bolje skakali. Če zmagaš tekmo z 22 skoki, nasprotnik pa jih ima kar 38, potem veš, da je to čudež. Krka si je absolutno bolj zaslužila zmago, saj je vodila skoraj skozi vso srečanje,'' je slovenski derbi v Ligi NLB ocenil Zdovc.

Se bo neuigranost v sredo zelo poznala?
Tudi trener zmajev je bil na novinarski konferenci vidno izmučen, saj se je znašel v zelo neprijetnem položaju. "Mi imamo zdaj dve ekipi, ki sta v popolnoma nasprotnem ritmu. Počutim se zelo čudno, sploh ne vem, kdo bo lahko igral. Na srečo smo te tri tekme uspeli dobiti. Vzdušje je pravo, zdaj samo upam, da smo od sobote naprej popolni. Niti trenirati ne moremo skupaj. Ena ekipa se pripravlja za tekme, preostali igralci so pa v popolnoma drugem ritmu. Nekaj kombiniramo in čaramo,'' je pojasnil Zdovc, ki se zaveda, da je zmaga na uvodu Evrolige zares pomembna: ''Še niti enega pravega treninga nismo naredili vsi skupaj, kaj šele, da bi vsi igrali. V sredo pričakujem popolno zasedbo, to bo najpomembnejša tekma, saj je začetek Evrolige. Pinkney in Gregory sta se že vklopila na turnirju na Poljskem, preostale pa bom počasi uvajal v ekipo.''

Zdovc moral trpeti slabo igro Markote
''S tako katastrofalno igro v sredo proti Efes Pilsnu seveda ne bo šlo. Ni pomembno, kdo igra za Olimpijo, Olimpija mora zmagati. Ko imaš le pet igralcev, si popolnoma odvisen samo od njih. Markoto sem tokrat moral trpeti in mu ploskati, čeprav ni igral dobro. Druge izbire nimaš. Na srečo je tokrat v ključnih trenutkih zadel 'Jagoda'. Bili smo vkopani na tleh. Če smo imeli pod košem štiri naše košarkarje, oni pa le enega, nisem bil prepričan, da bo žoga naša. Najbolj sem srečen, da se ni nihče poškodoval. Pri taki utrujenosti je to najbolj nevarno,'' je končal strateg zeleno-belih.

Džikić: Jagodnik nas je sam premagal
Aleksandar Džikić je bil bolj slabe volje, saj je vedel, da je imel zmago že skoraj v žepu. ''Mislim, da ne bi bilo nezasluženo, če bi mi zmagali. Igrali smo dobro in trdo večino tekme. Za zadnji met Ožbolta težko rečem, ali je bil prekršek. Z mojega zornega kota ob igrišču ga ni bilo. Sodniški kriterij ni bil popolnoma enak za obe ekipi. Na koncu smo imeli težave. Jagodnik nas je sam premagal. Izkoristil je mladost Zorana Dragiča. Večkrat sem že rekel, da Dragič in Edo Murič nikoli ne bosta napredovala, če bosta sedela na klopi. Treba je potrpeti z mladimi igralci. Šele junija jih bomo lahko ocenili. Oktobra ne moremo igrati najboljše košarke, to je normalno. Potrebujemo čas za boljše predstave. Zmaga bi nam zelo prav prišla za samozavest. Prepričan sem, da bomo dosegli zmage proti lažjim nasprotnikom,'' je povedal srbski trener, ki je junija Dolenjce popeljal do naslova državnih prvakov.