Dvoboj v sredo bo prvi medsebojni do zdaj. Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj v sredo bo prvi medsebojni do zdaj. Foto: www.alesfevzer.com

Zdravstveni karton varovancev povzroča Jurici Golemcu precej glavobolov. Trije od štirih reprezentantov so se z EuroBasketa vrnili poškodovani, zdaj pa je v slačilnico slovenskih prvakov vdrl še covid, tako da je bil težko pričakovan obračun z branilcem jadranskega naslova preložen. Na prvo evropsko gostovanje so se vendarle podali, toda 2. krog Evropskega pokala bodo odigrali močno oslabljeni. V Ljubljani so ostali Yogi Ferrell, Karlo Matković, Zoran Dragić in Jan Kosi. Marko Radovanović, Rok Radović in Lovro Gnjidić so med potniki v Romunijo, toda odločitev, ali bodo lahko nastopili, bo sprejeta v sredo. Golemac bo lahko računal na Matica Rebca, ki je v soboto podpisal enomesečno pogodbo z zmaji. Ljubljančani bodo sicer v Romuniji gostovali prvič po letu 1968.

Andrija Stipanović je po sezoni v Ljubljani odšel v Cluj, kjer je zdaj prvi center romunskega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Andrija Stipanović je po sezoni v Ljubljani odšel v Cluj, kjer je zdaj prvi center romunskega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

“Na obračunu s Clujem bomo dali vse od sebe, da vpišemo zmago, kljub zdravstvenim težavam, s katerimi se spopadamo. V Romunijo se zagotovo ne odpravljamo z dvignjeno belo zastavo. Naredili bomo vse, da bomo lahko na sredni tekmi konkurenčni in da se v Ljubljano vrnemo z zmago. Že v pretekli sezoni je Cluj igral odlično košarko, v novi sezoni pa lahko v njihovi zasedbi spremljamo kar nekaj igralcev, ki so v Ligi prvakov moštvo pripeljali do četrtfinala Lige prvakov. Tudi glavni trener že nekaj sezon ostaja isti, zato se na parketu točno vidijo naloge posameznih igralcev. Naši tekmeci igrajo pametno košarko. Vemo, da so na domačem parketu zelo nevarni. Pričakujemo lepo napolnjeno dvorano, tekma pa zagotovo ne bo lahka. Veliko bo odvisno tudi od tega, v kakšni postavi se bomo predstavili,” je pred gostovanjem v Transilvaniji dejal Golemac.

Obe moštvi sta Eurocup začeli s porazom. Zmaji so doma klonili pred Bursasporjem, Cluj pa v Bourgu, kjer je bilo 88:85. Romunski prvak je lani prvič v klubski zgodovini nastopil v Ligi prvakov, kjer je prišel do četrtfinala. Sezono je v državnem prvenstvu, kjer je bil najboljši dvakrat zapored, skupaj pa sedemkrat, začel s tremi zanesljivimi zmagami. Ista peterica, ki je bila dvomestna na prvi tekmi Evropskega pokala, dvomestno število točk v povprečju daje tudi v romunski ligi – Brazilec Leonardo Meindl, Američan Jordan Taylor, Kubanec Karel Guzman, Srb Stefan Birćević, sicer nekdanji igralec Partizana, in dober znanec Olimpije Andrija Stipanović, dolgoletni član zagrebške Cedevite, ki je po združitvi klubov prvo sezono odigral v Stožicah.


SKUPINA A, 2. krog

Sreda ob 18.30:
CLUJ NAPOCA - CEDEVITA OLIMPIJA

LIETKABELIS - RATIOPHARM ULM

BRESCIA - PROMETEJ

BURSASPOR - JOVENTUT

Odigrano v torek:
REYER VENEZIA - JL BOURG 73:79

Lestvica:                         
JL BOURG                 2  2 0  4
JOVENTUT                 1  1 0  2
PROMETEJ                 1  1 0  2
BURSASPOR                1  1 0  2
RATIOPHARM ULM           1  1 0  2
REYER VENEZIA            2  0 2  2
CLUJ NAPOCA              1  0 1  1
CEDEVITA OLIMPIJA        1  0 1  1
LIETKABELIS              1  0 1  1
BRESCIA                  1  0 1  1