Marco Werner je takole kot prvi prišel v cilj 75. dirke v Le Mansu. Foto: Reuters
Marco Werner je takole kot prvi prišel v cilj 75. dirke v Le Mansu. Foto: Reuters

Nemca in Italijan so imeli z dirkalnikom R10 10 krogov prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Druga ekipa Audija z večkratnim zmagovalcem Tomom Kristensenom je vodila večji del dirke, ki se je začela v soboto popoldne, vendar je v nedeljo zjutraj Italijan Rinaldo Capello pri visoki hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel, sanj o zmagi pa je bilo konec.


Drugi Peugeot

Drugo mesto je osvojil Peugeot, ki se je najbolj slovite vzdržljivostne dirke udeležil prvič po letu 1993. Toda ne s tisto ekipo, v kateri je dobro dirkal nekdanji as formule ena Jacques Villeneuve. Ta je zaradi okvare motorja odstopil dobro uro pred koncem dirke. Drugega mesta so se z bolidom 908 (tako kot Audijev je tudi ta dizelski) veselili Francoza Sebastien Bourdais in Stephane Sarrazin ter Portugalec Pedro Lamy.

Bolj primerni bi bili čolni
Tretji je bil presenetljivo prototip Pescarolo-Judd, ki je zaostal še krog več kot Peugeot. Zanj so vozili Francozi Emmanuel Collard, Jean Christophe Boullion in Romain Dumas. Dež je dirkače motil že v soboto popoldne, nato pa znova v zadnjih nekaj urah. "Proti koncu bi bili čolni že bolj primerni za dirkanje kot avtomobili," se je slikovito izrazil Bourdais.

M. R.