Statistika sicer pravi, da je tudi po številu zmag v posamičnih vožnjah najboljši (osem od 22). Skupne zmage na dirkah pa so si letos vozniki kar lepo porazdelili. Na 11 dirkah je slavilo sedem različnih voznikov. Foto: HRC
Statistika sicer pravi, da je tudi po številu zmag v posamičnih vožnjah najboljši (osem od 22). Skupne zmage na dirkah pa so si letos vozniki kar lepo porazdelili. Na 11 dirkah je slavilo sedem različnih voznikov. Foto: HRC

Konec tedna se bo nadaljeval zgoščen spored svetovnega prvenstva. Tokrat za razliko od zadnjih prizorišč z le eno dirko v Intu XanadujuArroyomolinosu v Španiji. Gajser je prejšnji teden trojček dirk v Mantovi končal na najboljši možen način. Z osmo posamično zmago na vožnjah je prvič v sezoni tudi slavil na dirki, prednost pred zasledovalci pa je še nekoliko povečal. Zdaj ima pred prvim zasledovalcem Italijanom Antoniem Cairolijem 11 točk naskoka (399-388), tretji Švicar Jeremy Seewer ima 369 točk.

Skupni vrstni red (22/36):            
 1. T. GAJSER          SLO         399
 2. A. CAIROLI         ITA         388
 3. J. SEEWER          ŠVI         369
 4. J. PRADO           ŠPA         341
 5. G. COLDENHOFF      NIZ         341
 6. R. FEBVRE          FRA         304
 7. J. HERLINGS        NIZ         285

"Krasno je biti spet na vrhu stopničk. Dobil sem že veliko voženj v sezoni, dirke pa še ne, tako da sem vesel, da se je v Mantovi tudi to uresničilo. Hvala vsem v ekipi, ki so me spodbujali in mi to omogočili," je dirko podoživel v oceni za spletno stran svoje ekipe. Čeprav je bil zadnje tedne najprej tik pod vrhom skupnega seštevka, nato pa tudi že vozil z rdečo številko vodilnega, se mu je na prejšnjih desetih dirkah sezone skupna zmaga na preizkušnji vselej izmuznila.

Gajser: Vedno je vznemirljivo, ko prideš na novo prizorišče

Dirkače zdaj čaka povsem nov izziv. Steza v Arroyomolinosu v predmestju Madrida je namreč povsem nova in na njej bodo vsi tekmovali prvič. "Vedno je vznemirljivo, ko prideš na novo prizorišče, še posebej, če voziš tri dirke na istem. Videl sem posnetke terena, videti je, da je podlaga trda, kar bo dobrodošla sprememba po Mantovi. Z zadnjo zmago sem še pridobil samozavest in upam, da bom v tem ritmu nadaljeval tudi ta konec tedna, preden se bo sezona končala v Lommelu in Trentinu," je dejal najboljši slovenski motokrosist.

Za še boljšo popotnico so poskrbeli v njegovi ekipi Honde. Po prejšnji dirki so v ekipi sporočili, da so za več sezon podajali sodelovanje z obema letošnjima voznikoma, Gajserjem in Avstralcem Mitchem Evansom. "Izjemno sem vesel, da smo podaljšali s Hondo in ekipo HRC. Skupaj smo že sedem let in počutim se, kot da so moja družina. Seveda si bom še naprej prizadeval, da bi ostal najboljši, rad bi se vsako sezono boril za naslov in tu je pravi kraj za to, ne nazadnje smo to že potrdili z več naslovi prvaka," je še povedal Gajser.