Slovenska reprezentanca je 14. oktobra 2004 na Norveškem visoko izgubila, pred tekmo pa je tedanji selektor Brane Oblak zalotil Kariča pri vplačevanju stavnega lističa. Foto: EPA
Slovenska reprezentanca je 14. oktobra 2004 na Norveškem visoko izgubila, pred tekmo pa je tedanji selektor Brane Oblak zalotil Kariča pri vplačevanju stavnega lističa. Foto: EPA
Amir Karič
Amir Karič trenutno igra za Olimpijo v II. SNL. Foto: MMC RTV SLO

Oblak, ki je bil od maja 2004 do novembra 2006 selektor slovenske nogometne reprezentance, je pred točno tremi leti ob obisku v MMC-jevi spletni klepetalnici izjavil, da Amirja Kariča v ekipo ne uvršča več zaradi ene napake - preveč igra športno napoved, zato pri njem nikoli ne veš, za koga igra - za Slovenijo ali za koga drugega.


Karič pred Oblakom vplačal stavo
61-letni Oblak zdaj pravi, da danes ne bi več stal za tem citatom: "Karič je v redu poba, samo včasih ga preveč zanese. Želim mu, da igra čim bolje, da bo Olimpija spet prišla v prvo ligo." Seveda nas je zanimalo, če je takrat mislil resno, saj gre vendar za hude obtožbe. "Hotel sem povedati med vrsticami. Bil sem jezen, ker smo tekmo proti Norveški izgubili s 3:0, Kariča pa sem videl, ko je v hotelu pred tekmo vplačal športno stavo."

Prav zaradi tega "incidenta" je Karič izpadel iz moštva. V nedavnem pogovoru za MMC je Sebastjan Cimerotič, ki je bil takrat tudi med slovenskimi reprezentanti, Oblaku očital, da se je vedno preveč oziral na govorice, ki so mu jih prinesli iz prvega lokala.

En dober igralec premalo za zmago
O preporodu slovenske reprezentance pod vodstvom Matjaža Keka Oblak meni, da je bila ključna "sprememba bivališča", torej selitev iz celjskega na mariborski stadion. Poleg tega igrajo nogometaši, ki imajo v nogah po 40 tekem na sezono, v njegovem primeru so jih imeli le od 10 do 15. Po porazu s Češko je njegovo mnenje kratko: "En dober igralec, namreč vratar Samir Handanovič, je premalo za zmago!"

Oblak je trenutno prost in čaka, da ga kakšen klub pokliče. Pravi, da vsi iščejo trenerja za 1.500 evrov, vendar za takšno vsoto lahko dobijo le nekoga iz svojega kluba, ki na primer trenira mladinsko vrsto.

T. O.