Ralph Intranuovo bo še dve leti nosil zeleno-beli dres. Foto: MMC RTV SLO
Ralph Intranuovo bo še dve leti nosil zeleno-beli dres. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc
Bojan Zajc je priznal, da je bil Linz na peti tekmi boljši. Foto: MMC RTV SLO
Alex Westlund
Alex Westlund je tudi po mnenju Jima Bonija ključ do uspeha ZM Olimpije. Drugo leto bi ga zelo radi videli v Linzu. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Mušič
Aleš Mušič ni bil pretirano potrt po porazu, misli je usmeril proti nedelji. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Alešem Mušičem za MMC
Pogovor z Jimom Bonijem za MMC
Pogovor z Bojanom Zajcem za MMC

Ekipa MMC-ja se je znova odpravila na dolgo gostovanje v Zgornjo Avstrijo. Ljubljančani so bili po 50 minutah blizu finala (2:2), po golu Floriana Ibererja pa so popustili. Slavje so morali prestaviti tudi v Salzburgu, ki bi si z uvrstitvijo zmajev v finale že zagotovil naslov avstrijskega prvaka.

Prvi napad ostaja v Tivoliju
V ponedeljek zvečer je pogodbo z Olimpijo do leta 2010 podaljšal sijajni napadalec Ralph Intranuovo, ki na peti tekmi ni imel svojega dne. "Ralphi" bo tako tudi v naslednji sezoni igral v napadu skupaj s Toddom Elikom in Brendanom Yaremo.

Gostitelji so že v izjavah pred tekmo vseskozi zatrjevali, da je to za njih finalna tekma, popravnega izpita niso imeli več. Še bolj odločno so obstreljevali Alexa Westlunda (razmerje v strelih 40:29), precej več pa so tudi streljali z modre črte.

Boni hvalil "Westija"
Trenerju Jimu Boniju, ki ne glede na razplet polfinalne serije ostaja na klopi še eno sezono, smo čestitali za zasluženo zmago. Znašel se je v težkem položaju, njegova ekipa pa je odgovorila z odlično predstavo na ledu. Strateg Črnih kril se ni strinjal, da je bila to njihova najboljša predstava proti Olimpiji: "Tokrat nismo igrali nič boljše kot na drugih tekmah. Na prvih treh srečanjih smo bili boljša ekipa. Oni so bili boljši le na četrti tekmi v Ljubljani. Nekaj stvari smo spremenili, več smo streljali na gol. So odlična ekipa, njihov vratar pa je zares vroč. On je ključ do njihovega uspeha, po navadi prejme le gol ali dva na tekmo. Zelo dobro igrajo tudi v "power playu", kjer je odličen Elik."

Serije še zdaleč ni konec
Linz ni dobil niti ene tekme v končnici v Sloveniji, trikrat je klonil na Jesenicah, dvakrat pa v Tivoliju. Po nedelji ne bo več popravnega izpita in tega se zaveda tudi Boni: "Obe tekmi v Tivoliju sta bili zelo izenačeni. Obakrat smo izgubili le za gol. Zaslužili smo si priložnost za novo tekmo v nedeljo, kjer so možnosti 50:50. Mi vsekakor verjamemo, da se še lahko uvrstimo v finale. Ta serija še zdaleč ni končana! Če nas premagajo, si bodo to zalužili, igrajo zelo dober hokej."

Zajc stavi na nedeljo
Tudi v taboru slovenskih prvakov vzdušje ni bilo slabo. "Vedeli smo, da bo šla serija na nož. Tako se je tudi zgodilo. Bilo je veliko izključitev in oni so izkoristili kakšen 'power play' več kot mi ter zasluženo zmagali. Serija se imenuje serija sedmih. Ne vidimo nobene tragike v tem. Dejstvo je, da smo prvo zaključno žogo izgubili, v nedeljo pa verjamem, da bo pred polnim Tivolijem drugače, da bomo premagali Linz in se uvrstili v finale," je prve vtise strnil pomočnik trenerja Bojan Zajc.

Linz je moral zmagati
Videlo se je, da Linz igra z več energije, neverjetno so si želeli zmage, vedeli so, da jih v nasprotnem primeru čaka dopust. "Za njih je bila to tekma odločitve. Z našo zmago bi oni končali sezono. Storili so vse, ampak tudi mi smo poskušali. Dejstvo je, da so bili malo boljši. Doma v nedeljo je žogica na naši strani in verjamem, da bomo zmagali," je povedal priljubljeni "Zeko".

Bojana smo vprašali, ali so igralcem misli malce le že ušle proti velikemu finalu: "Vsekakor ne, vedeli smo, da bo tukaj borba do zadnje minute in to se je tudi pokazalo. Morda je bilo preveč izključitev. To ruši ritem. Oni so pač danes bolje izkoristili."

Državno prvenstvo za zdaj povsem v ozadju
Druge polfinalne tekme s trenerjem Mikom Posmo nista preveč spremljala. Tudi njega je presenetila gladka zmaga Salzburga nad Dunajem (4:0). Čakajo ga nove težave. Državno prvenstvo se začenja s četrtfinalom v najbolj neprimernem trenutku. "Zdaj smo že daleč, a sploh nočem govoriti o kakšnem finalu. Mi še nismo tam, bo še velika vojna za ta finale. Neumno je, da bi kot športnik sploh razmišljal o tem, kaj bomo s finalom in državnim prvenstvom. To je zdaj čisto v ozadju. Vsekakor se državno prvenstvo začne v soboto. Mi bomo pač morali odigrati. Imamo veliko igralcev, ki ne igrajo veliko. Vem, da je bil dogovor z zvezo sklenjen že januarja, da ne glede na to, katera ekipa bo prišlja dlje - Olimpija ali Jesenice -, se bo to prilagajalo. To je pravilna pot. Seveda mislim, da bomo morali tudi tam narediti svoje, ampak prva naloga je zmaga v nedeljo," je pogovor končal Zajc.

Mušič: Nismo izkoristili svojih priložnosti
Ko so igralci že odhajali proti avtobusu, smo ustavili še Aleša Mušiča. "Pričakovali smo takšno tekmo, kakršna je bila. Na začetku smo mogoče res imeli možnosti v 'power playu' in z dvema igralcema več, ki jih nismo izkoristili, ampak nič zato. Še vedno vodimo 3:2, tako da bo treba v Ljubljani odigrati tako, kot smo do zdaj igrali tekme in zmagati pred domačimi navijači," je povedal napadalec tretjega napada.

Tako slaba igra se ne bo ponovila
V nedeljo je na domačem ledu zlata priložnost, saj si sedme tekme v torek v Linzu nihče ne želi. "Točno tako. Tako slabo, kot smo danes igrali, mislim, da ne bomo igrali več. V Ljubljani bo gotovo drugačna tekma. Moramo jim nekako vsiliti našo igro, danes nam žal to ni uspelo. Dobro so nas pokrivali v srednji tretjini in ni se nam izšlo po vseh načrtih. Vsi smo hoteli že zaključiti to serijo, a ni se izšlo. V nedeljo imamo še eno možnost, ki jo je treba izkoristiti, ker v Linz še enkrat ne želimo," je še dodal Mušič.

V nedeljo je dan D
Misli vseh hokejistov so zdaj usmerjene proti šesti tekmi v hramu slovenskega športa. Dvakrat so sijajni navijači že ponesli zeleno-bele proti zmagi. Tudi v nedeljo bo Tivoli pretesen za vse privržence zmajev, ki upajo, da se bo zeleno-bela pravljica nadaljevala v četrtek v Salzburgu.

Aleš Golob

Pogovor z Alešem Mušičem za MMC
Pogovor z Jimom Bonijem za MMC
Pogovor z Bojanom Zajcem za MMC