Bojan Tokič bo moral na evropsko odličje v dvojicah še malo počakati. Foto: Reuters
Bojan Tokič bo moral na evropsko odličje v dvojicah še malo počakati. Foto: Reuters

Tokič in njegov soigralec iz Srbije sta četrtfinalni dvoboj začela odlično in tudi povedla z 2:0, potem pa je šlo vse samo še navzdol. Ko sta v tretjem nizu vodila z 9:6 sta se Šveda prebudila in z delnim izidom 0:5 rezultat spreobrnila sebi v prid. Karakaševič je težko sledil igri, njegove natančne žogice iz nemogič mest so se enostavno izgubile. Samozavest Švedov je iz minute v minuto rasla, dobila sta naslednje tri nize in v igrah povedla z 2:3.

V šestem nizu sta Šveda povedla s 3:0, sledila je minuta odmora, a je bilo za povratek Tokiča in Karakaševiča že, žal, prepozno.

Tokič vidno razočaran
"Take priložnosti se ne sme zapraviti, midva pa sva v tem uspela. Če bi tam odšla na 3:0 bi bila tekma povsem drugačna. Ne morem verjeti, da sva tako priložnost izpustila v četrtfinalu tako odmevnega tekmovanja. Trenutno je še prezgodaj reči karkoli, glava se mora ohladiti. Pogledati morava kaj se je pravzaprav prelomimlo v danem trenutku. Škoda, da nisva tekme posnela, kajti morebitno večjo napako bi bilo dobro videti, da se nama ne pojavlja vnaprej, denimo na naslednjem prvenstvu, kjer mislim, da bova znova poskusila." je dejal Tokič, vidno razočaran predvsem nad drugim delom prvenstva.

Karakašević je še dodal: "To je res nekaj neverjetnega kaj sva zapravila. Četrtfinalni dvoboji so vedno zelo zahtevni. Lani sva ga dobila zlahka pa je večina mislila, da bo tudi tokrat tako. Po mojem sva to priložnost prelahko zapravila. O bolezni ne bi. Ko igraš na evrospkem prvenstvu za kolajno na to enosatvno pozabiš, je pa res, da bi bilo bolje če bi bil povsem zdrav."