48-letni pravnik Aleksander Čeferin je postal predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) leta 2011. Čeferin potencialne kandidature ni želel komentirati. V SMS sporočilu je zapisal le:
48-letni pravnik Aleksander Čeferin je postal predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) leta 2011. Čeferin potencialne kandidature ni želel komentirati. V SMS sporočilu je zapisal le: "Brez komentarja." Foto: www.alesfevzer.com

Platini je namreč zaradi kršenja etičnih pravil oziroma sumljivih poslov dobil 4-letno prepoved delovanja v nogometu, zato bo predvidoma v sredo (uradno) odstopil kot predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe).

Čeferin kandidature še ni sprejel
Po poročanju angleškega časnika, ki je objavil vest dobro obveščene agencije Press Association, naj bi nekatere evropske nogometne zveze 48-letnega Čeferina že povprašale, ali bi se bil pripravljen spustiti v tekmo za naslednika Francoza. Čeferin se še ni odločil, ali bo kandidiral, saj naj bi najprej na sredinem zasedanju izvršnega odbora Uefe v Baslu, kjer se bo razpravljalo ravno o proceduri za volitve naslednika Platinija, želel izvedeti več podrobnosti o volilnem sistemu in ostalih kandidatih. Volitve bodo 18. septembra v Baslu.

Pohvale za nov nogometni center na Brdu
Sicer pa so Čeferina na nedavnem kongresu Fife v Mehiki (neuradno) prepoznali kot enega najbolj talentiranih mladih voditeljev v vzhodnoevropskem nogometu. Njegova prednost naj bi bila tudi to, da v nasprotju s potencialnimi nasprotniki nima nobene potencialno "koruptivne prtljage". Čeferin je veliko pohval dobil tudi z nedavnim odprtjem novega nogometnega centra na Brdu.

Za zdaj trije kandidati za predsednika
Daily Mail za zdaj poroča o treh kandidatih za predsednika Uefe; o generalnem sekretarju Teodorju Teodoridisu iz Grčije, nekdanjem predsedniku nizozemske nogometne zveze Michaelu van Praagu in Špancu Angelu Marii Villarju, ki po suspenzu oziroma odstopu Platinija zdaj opravlja naloge predsednika Uefa.