Bo Iniesta moral za izsiljeni rumeni karton prisilno počivati še na uvodni tekmi polfinala z Realom Madridom? Foto: Reuters
Bo Iniesta moral za izsiljeni rumeni karton prisilno počivati še na uvodni tekmi polfinala z Realom Madridom? Foto: Reuters

Iniesta naj bi na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov med Barcelono in Šahtarjem (5:1)namerno izzval rumeni karton, s čimer si je prislužil obvezni počitek na povratni tekmi v Ukrajini (0:1), a se s tem tudi izognil nevarnosti, da bi bil ogrožen njegov nastop na prvi polfinalni tekmi najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Ob prostem udarcu se ni želel umakniti
26-letni vezist, ki je na tekmi 6. aprila v Barceloni dosegel prvi gol srečanja, je bil z rumenim kartonom opozorjen, ker se ob prostem udarcu Šahtarja kljub večkratnem opozorilu sodnika Craiga Thompsona ni umaknil na predpisano razdaljo.

Vodstvo Barcelone se je že odzvalo v bran nosilcu igre: "Barcelona verjame, da bodo argumenti poudarjeni v pritožbi, temelječi na dobronamernosti igralca, zadostovali, da ovržejo obtožbo, ki grozi z nesorazmernim veliko kaznijo."

Preračunljiva "rumena podmorničarja"
Evropska nogometna zveza zaradi morebitnega namerno pridobljenega rumenega kartona ne bo obravnavala samo zvezdnika Kataloncev, temveč tudi dva igralca Villarreala. Nilamrju in Santiju Cazorli grozi suspenz na prvi tekmi polfinala Evropske lige proti Portu, ker naj bi v četrtfinalu namenoma prejela rumena kartona.

Brazilski napadalec in španski vezist sta prejela druga rumena kartona proti koncu prve četrtfinalne tekme proti Twenteju (5:1), tekmo suspenza pa sta "oddelala" na drugi tekmi, ki jo je Villarreal dobil s 3:1.