Wayne Rooney je z natančnim strelom matiral Petra Čecha. Foto: Reuters
Wayne Rooney je z natančnim strelom matiral Petra Čecha. Foto: Reuters
Edwin van der Sar in Fernando Torres
Edwin van der Sar se je znova izkazal, najbolj ga je ogrozil Fernando Torres z glavo. Foto: Reuters
Patrice Evra in Ramires
Patrice Evra je očitno podrl Ramiresa. Chelsea je bil oškodovan za najstrožjo kazen, ki bi lahko precej spremenila izhodišče pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je dolgo čakal z menjavami. Zdaj bo zelo težko osvojil lovoriko v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Andres Iniesta
Andres Iniesta je že v 2. minuti zatresel mrežo. Foto: Reuters

Rdeči vragi so si v ponovitvi finala iz Moskve leta 2008 priigrali lepo prednost pred povratno tekmo na Old Traffordu, kjer so neporaženi vse od 3. aprila lani, ko je Chelsea slavil z 2:1. Modri so doma z Manchester Unitedom doma izgubili prvič po letu 2002.

Giggs izkoristil napako Bosingwe
Varovanci Carla Ancelottija so začeli napadalneje, v 19. minuti je Didier Drogba streljal z desne strani, van der Sar pa je bil na pravem mestu. Le pet minut pozneje je Michael Carrick z dolgo podajo lepo zaposlil Ryana Giggsa, ki je z desne strani ob neodločnem Joseju Bosingwi podal v sredino, kjer je Wayne Rooney z desnico matiral Petra Čecha. Žoga se je od vratnice odbila v mrežo.

Torres ostaja brez zadetka
V zadnji minuti prvega polčasa je imel Chelsea izjemno priložnost. Drogba je poslal žogo pred vrata, kjer je Torres malce spremenil smer in zadel vratnico. Španski napadalec nikakor ne more doseči prvega gola v modrem dresu. Odbito žogo je Frank Lampard poslal proti mreži, a jo je na golovi črti izbil Patrice Evra.
V 57. minuti je Drogba poskusil s škarjicami, a žoga je zletela mimo vrat. Carlo Ancelotti je dolgo čakal z menjavami. Nicolas Anelka in Florent Malouda sta vstopila šele v 70. minuti. Michael Essien je z roba kazenskega prostora za las streljal mimo, četrt ure pred koncem pa je Bosingwa lepo zaposlil Torresa, ki je streljal z glavo, a je van der Sar sijajno posredoval.
Piščalka Španca ostala nema
V sodnikovem podaljšku je Frank Lampard podal do Ramiresa, ki je ušel Patricu Evraju. Francoz ga je podrl, a sodnik Alberto Undiano Mallenco ni pokazal na belo točko. Velika napaka Španca, ki bi lahko mirno Evraju pokazal še rdeči karton.

Iniesta že v 2. minuti šokiral Ukrajince
Barca je začela sanjsko. Že v 2. minuti je Lionel Messi iskal Davida Villo, žoga se je od noge Darija Srne odbila naravnost do Andresa Inieste, ki je z devetih metrov zadel ob bližnji vratnici. Tudi Ukrajinci so bili nevarni, v 13. minuti je Victor Valdes v zadnjem trenutku posredoval pred Luizom Adrianom precej zunaj kazenskega prostora, Willian je skušal s 30 metrov z 'lobom' zadeti prazen gol, a je bil nenatančen. V 34. minuti je Iniesta s 40 metrov poslal žogo pred vrata, vratar Andrej Pjatov je preveč okleval, Dani Alves je žogo mojstrsko potisnil mimo njega in zatresel prazno mrežo.

V polfinalu najverjetneje veliki obračun Real - Barca
V 53. minuti je Xavi podal s kota, Gerard Pique pa je neoviran s 13 metrov z desnico povišal na 3:0. Šest minut pozneje je Šahtar znižal. Srna je s prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Jaroslav Rakickij z levim kolenom preusmeril žogo in ukanil Valdesa. Že v naslednji akciji je odgovoril Seydou Keita z izjemnim strelom z levico pod prečko po podaji Messija. Štiri minute pred koncem je Dani Alves z desne strani podal do Xavija, ki je z devetih metrov tako rekoč že odločil potnika v polfinale, kjer se obeta nov "El clasico".

Četrtfinale, prve tekme:
CHELSEA - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:1)
Rooney 24.

Chelsea: Čech; Cole, Terry, Ivanović, Bosingwa ( 78./Mikel); Ramires , Lampard, Essien , Žirkov (70./Malouda); Drogba ( 70./Anelka), Torres .

Manchester United: Van der Sar ; Rafael ( 51./Nani), Vidić , Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Hernandez ( 79./Berbatov), Rooney.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)


BARCELONA - ŠAHTAR 5:1 (2:0)
Iniesta 2., Alves 34., Pique 53., Keita 60., Xavi 86.; Rakickij 59.

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano Correia ( 77./Maxwell); Xavi, Mascherano, Keita, Iniesta ( 91./Afellay); Messi, Villa ( 70./Pedro).

Šahtar: Pjatov; Srna, Iščenko, Rakickij , Rat ; Hübschman ( 83./Eduardo), Costa, Jadson ( 70./Fernandinho ), Willian ( 75./Alex Teixeira); Mitarjan, Luiz Adriano.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)

Povratni tekmi bosta v torek.

Že odigrano:
REAL MADRID
- TOTTENHAM 4:0 (1:0)
Adebayor 5., 57., Di Maria 72., Ronaldo 87.
RK: Crouch 16./Tottenham

INTER - SCHALKE 2:5 (2:2)
Stanković 1., Milito 34.; Matip 17., Edu 40., 75., Raul 53., Ranocchia 57./ag
RK: Chivu 62./Inter

Povratni tekmi bosta 13. aprila.